Λαμπερή εκδήλωση από την Περιφέρεια Β. Αιγαίου στην Χίο για την Κιβωτό του Κόσμου (ΒΙΝΤΕΟ, PICS)

Πηγη www.politischios.gr

Εγκαινιάστηκαν οι νέες σύγχρονες αθλητικές εγκαταστάσεις του παιδικού χωριού χάρη στην πρωτοβουλία και την παρέμβαση του Περιφερειάρχη Κώστα Μουτζούρη

Στο παιδικό χωριό της Κιβωτού του Αίπους χτύπησε η καρδιά της Χίου το μεσημέρι του Σαββάτου, εκεί όπου εκλεκτοί προσκεκλημένοι από ολόκληρη την Ελλάδα, ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα του Περιφερειάρχη Βορείου Αιγαίου Κώστα Μουτζούρη, δίνοντας το «παρών» στα εγκαίνια των νέων σύγχρονων εγκαταστάσεων της Κιβωτού, που χρηματοδοτήθηκαν με πρωτοβουλία της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου.


Ο Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου Κώστας Μουτζούρης μαζί με τη σύζυγό του Δήμητρα, αποδείχθηκαν οι καλύτεροι οικοδεσπότες και για μία σειρά από εκλεκτούς προσκεκλημένους ανάμεσα στους οποίους ο Υπ. Ναυτιλίας Γ. Πλακιωτάκης, ο Ευρωβουλευτής Θ. Ζαγοράκης, η Χιώτισσα Παρολυμπιονίκης Κέλλυ Λουφάκη, η πρόεδρος του ΣΕΓΑΣ Σοφία Σακοράφα καθώς και μέλη της θρυλικής ομάδας του Euro 2004 Καραγκούνης, Μπασινάς και Νικοπολίδης.

Μέσα στο ομιχλώδες τοπίο που σκέπαζε το Αίπος το μεσημέρι του Σαββάτου, οι προσκεκλημένοι δήλωσαν τον θαυμασμό τους για το έργο και τη συνεισφορά του π. Αντώνιου Παπανικολάου αλλά και για την πρωτοβουλία της Περιφέρειας να χρηματοδοτήσει μία εγκατάσταση πρότυπο για όλο τον χώρο του Αρχιπελάγους.

Ο ιδρυτής της Κιβωτού, αναφέρθηκε εκτενώς στην παρουσία της Κιβωτού στη Χίο, σημειώνοντας ότι παρέλαβε ένα εγκαταλελειμμένο τουριστικό χωριό, δίνοντάς του ζωή από το μηδέν.

Τον συντονισμό της εκδήλωσης είχε η δημοσιογράφος και δημοφιλής παρουσιάστρια κ. Σταματίνα Τσιμτσιλή, ενώ τα παιδιά της “Κιβωτού” παρουσίασαν θεατρικό δρώμενο και μουσική.

Πηγή https://www.politischios.gr/