ΒΙΝΤΕΟ: Κατώτερη των προσδοκιών η συγκέντρωση στην Μυτιλήνη κατά της δημιουργίας νέας δομής στην Βαστρια (PICS)


Με τις κυβερνητικές εξαγγελίες να λένε ότι τον Δεκέμβριο επίκειται η έναρξη εργασιών στη Μυτιλήνη για τη δημιουργία της νέας δομής προσφύγων και μεταναστών στη θέση Βαστρια, το Παλλεσβιακό Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο με τη συμμετοχή και άλλων φορέων διοργάνωσε την Τετάρτη 6 Οκτωβρίου, στις 18:30 στη πλατεία Σαπφούς συγκέντρωση διαμαρτυρίας.

Η πολυσυζητημένη κινητοποίηση για την μη δημιουργία νέας δομής στην θέση Βατσρια που διοργανώθηκε από το Εργατικό Κέντρο Λέσβου και φορείς του νησιού ανήκει πλέον στο παρελθόν.

Στην αποτίμηση της επόμενης ημέρας, κυρίαρχο στοιχείο είναι το γεγονός ότι η συμμετοχή των πολιτών ήταν αναιμική, και πολύ κατώτερη των προσδοκιών που καλλιεργήθηκαν σε σχέση με το μείζον ζήτημα για το οποίο διοργανώθηκε.

Περίπου λιγότεροι από 100 συμπολίτες συγκεντρώθηκαν νωρίς το απόγευμα της Τετάρτης στη πλατεία Σαπφούς.

Υπό τους ήχους επαναστατικών τραγουδιών, οι διοργανωτές επιχείρησαν να δώσουν τον τόνο της διαμαρτυρίας τους, ζητώντας να κλείσουν όλες οι δομές και να μην δημιουργηθεί καμιά νέα στο νησί μας.

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι διοργανωτές ανέμεναν διπλάσιο πλήθος από αυτό που τελικά προσήλθε και μια απογοήτευση ήταν διάχυτη στην ατμόσφαιρα.

Η πλατεία είναι δίκοπο μαχαίρι: ή την γεμίζεις και κερδίζεις τις εντυπώσεις ή γεμίζεις – με όρθιους – ένα τμήμα της και σου μένει στο τέλος η εικόνα του σκηνικού με τα πανό και τις σημαίες του ΠΑΜΕ.

Συγκεκριμένα οι φορείς που διοργάνωσαν την διαδήλωση ζητούν «την άμεση αποσυμφόρηση των νησιών από τους εγκλωβισμένος πρόσφυγες και μετανάστες, και την ακύρωση του προγράμματος νέας δομής κλειστής ή ανοιχτής.


Τις διαμαρτυρίες οργάνωσαν οι διοικήσεις του Παλλεσβιακού Εργατοϋπαλληλικοού Κέντρου ενώ συμμετείχαν ιδιωτικοί υπάλληλοι, αγρότες, η επιτροπή αγώνα Λέσβου, πολίτες και άλλοι φορείς.

Την κεντρική ομιλία έκανε ο Θοδωρής Ασλανίδης πρόεδρος του  Παλλεσβιακού Εργατικού Κέντρου που χαιρέτησε την κινητοποίηση των φορέων που γινόταν ταυτόχρονα στη Λήμνο, ενω ανακοίνωσε την προετοιμασία νέου μεγάλου συλλαλητηρίου

Στη διαμαρτυρία παραβρέθηκαν: οι Δημοτικές Παρατάξεις της «Λαϊκής Συσπείρωσης» στο Δήμο Μυτιλήνης και Δήμο Δυτικής Λέσβου με επικεφαλής την Νίκη Τσιριγώτη και Γιάννη Συκά αντίστοιχα, η «Επανεκκίνηση» με επικεφαλής τον Κώστα Αστυρακάκη και «Πυξίδα με τον Πολίτη» με επικεφαλής την Εριφύλη Χιωτέλλη.  Ακόμα η περιφερειακή παράταξη «Συμπαράταξη Πολιτών» με επικεφαλής τον Γιάννη Σπιλάνη.  Τέλος παραβρέθηκε και αντιπροσωπεία της Συντονιστικής Επιτροπής Αγώνα Λέσβου

Η πορεία που ακολούθησε μετά τη συγκέντρωση, κατέληξε στο κτήριο του παλαιού Δημαρχείου Μυτιλήνης όπου θυροκολληθηκε το σχετικό ψήφισμα με τα αιτήματα.


«Πρέπει να φύγουν από το νησί. Το νησί να γίνει ξανά δικό μας. Να μη γίνει ένα νησί έξω από τα σύνορα της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ένα νησί που θα μετατραπεί σε τάφο και για εμάς και για τους προσφυγες», είπε ένας κάτοικος της Μυτιλήνης στο LesvosPost.com.


Αξίζει να σημειωθεί ότι την ίδια ώρα ανάλογη συγκέντρωση πραγματοποιήθηκε και στην Λήμνο.

Δείτε παρακάτω στο βίντεο όπως κατέγραψε live όλη την συγκέντρωση το LesvosPost.com