Δίκτυο κοινοτήτων Λέσβου: «Ορατός ο κίνδυνος απώλειας ακινήτων πολλών συντοπιτών μας»

 

Επιστολή από το Δίκτυο Κοινοτήτων Λέσβου στους αρμόδιους για την πληθώρα λαθών της πρώτης φάσης του Κτηματολογίου, στις Δημοτικές Ενότητες  Μυτιλήνης, Γέρας και την Κοινότητα Κάτω Τρίτους Δ.Ε.Ευεργέτουλα 

 

Δυστυχώς επανειλημμένες διαμαρτυρίες φορέων της Λέσβου, αγνοούνται από τους αρμόδιους του Υπουργείου σας, με ορατό κίνδυνο τις απώλειες ακινήτων πολλών συντοπιτών μας.

Επισημαίνουμε για ακόμα μια φορά, ότι δεν ευθύνονται οι συντοπίτες μας για την πληθώρα λαθών της πρώτης φάσης του Κτηματολογίου, στις Δημοτικές Ενότητες  Μυτιλήνης, Γέρας και την Κοινότητα Κάτω Τρίτους Δ.Ε.Ευεργέτουλα  και επομένως η πλήρης επανακτηματογράφηση ΟΛΩΝ των ιδιοκτησιών όπου διαπιστώθηκαν λάθη , πρέπει να γίνει από  την ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ Α.Ε., χωρίς οικονομική επιβάρυνση των ιδιοκτητών. Η πολιτική απόφαση πρέπει να παρθεί από την ηγεσία του Υπουργείου, που πολύ κακώς μας παραπέμπει στην << Κτηματολόγιο Α.Ε.>>, που άλλωστε αποτελεί κρατική Εταιρία, καθοδηγούμενη από το Υπουργείο.

   

Πολλές ενστάσεις για διορθώσεις δεν πάρθηκαν καθόλου υπόψη, κυρίως

Στις Κοινότητες  Λουτρών, Αγίας Μαρίνας, Ταξιαρχών, Αλυφαντών, Μόριας και Κάτω Τρίτους, ενώ πολλές εκκρεμότητες υπάρχουν και στις Κοινότητες της Γέρας.

Στις πολύ δύσκολες συνθήκες, μέσα στις οποίες αγωνίζονται να επιβιώσουν πολλοί συμπατριώτες μας, δεν έχουν καμιά δυνατότητα να εμπλακούν σε κοστοβόρες και χρονοβόρες διαδικασίες  για να διασφαλίσουν τα ακίνητά τους, που κινδυνεύουν από λάθη και παραλήψεις εργοληπτικών εταιρειών και επιβλεπόντων κρατικών υπηρεσιών.

Ευελπιστούμε στην ανταπόκρισή σας για οριστική λύση στο πολύ σοβαρό αυτό πρόβλημα που ταλαιπωρεί χιλιάδες συντοπίτες μας .

                                        Για τη Διοικούσα Επιτροπή

 

              Κίμων Χρυσίδης                                Βασίλης

Μαμώλης

  Πρόεδρος Κοινότητας Περάματος    Πρόεδρος Κοινότητας Λουτρών