Στην Μυτιλήνη η Χάρτα του Ρήγα και η καρδιά του Μιαούλη- Με την ΤΠΚ Ρίτσος η μεταφορά τους (pics, vid)



Με την πυραυλάκατο Ρίτσος έφτασαν πριν από λίγο στην Μυτιλήνη η Χάρτα του Ρήγα και η λήκυθος με την ταριχευμένη καρδιά του Ναυάρχου Ανδρέα Μιαούλη από το Ιστορικό Αρχείο – Μουσείο Ύδρας.


Για την παραλαβή των ιστορικών κειμηλίων βρέθηκαν στο λιμάνι Μυτιλήνης ο δήμαρχος Στρατής Κυτελης, ο αντιδήμαρχος πολιτισμού Παναγιώτης Τσακίρης καθώς και ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Μυτιλήνης Δημοσθένης Χατζηγιάννης.

Για την μεταφορά των ιστορικών κειμηλίων στην Δημοτική πινακοθήκη Μυτιλήνης βοήθησε η 98 ΑΔΤΕ όπου διέθεσε στρατονομία, στρατιώτες και οχήματα.

Τα εν λόγω εθνικά κειμήλια υψίστης αξίας θα εκτεθούν από τις 3 Νοεμβρίου έως και τις 9 Νοεμβρίου 2021 στη Δημοτική Πινακοθήκη, η οποία, μετά και την πλήρη ανακαίνιση των χώρων της, θα είναι ανοικτή για το κοινό από τις 31 Οκτωβρίου. 


Τις ίδιες ημερομηνίες, στο χώρο της Δημοτικής Πινακοθήκης, η Αντιδημαρχία Πολιτισμού του Δήμου Μυτιλήνης σε συνεργασία με το Πολεμικό Μουσείο θα παρουσιάζει ταυτόχρονα έκθεση κειμηλίων της Επανάστασης του 1821, τα οποία θα μεταφερθούν με πρωτοβουλία του Πολεμικού Μουσείου Αθηνών, στο πλαίσιο του προγράμματος του Μουσείου με τίτλο: «Το Μουσείο πάει Σχολείο».