ΒΙΝΤΕΟ: Κορωνοϊός - «Έκρηξη» θανάτων & διασωληνωμένων στις ΜΕΘ – Νέα μέτρα στο τραπέζι

ΠΗΓΗ MEGA TV

Η κυβέρνηση «ξεσκονίζει» τα μέτρα που έχει στο συρτάρι για να ανακόψει την εκρηκτική πορεία του κορωνοϊού, αποκλείοντας πάντως νέο lockdown.

Η έκρηξη κρουσμάτων, εισαγωγών και διασωληνώσεων προκαλεί «ασφυξία» στο σύστημα υγείας. Η πληρότητα στις ΜΕΘ της χώρας ξεπέρασε το 80% με τη μόνη περιφέρεια που έχει διαθέσιμες κλίνες να είναι η Αττική.

Θεσσαλία και Στερεά Ελλάδα εμφανίζουν 100% πληρότητα, όπως άλλωστε και η Θεσσαλονίκη. Την ίδια στιγμή, οι θάνατοι αυξάνονται καθημερινά.

 

Έρχονται νέα μέτρα

Καθώς το τέταρτο κύμα βυθίζει στο κόκκινο τη μία περιφέρεια μετά την άλλη, οι επιστήμονες εξετάζουν ποια όπλα θα βγάλουν από τη φαρέτρα τους για να ανακόψουν την καταστροφική του πορεία.

Στο στόχαστρο οι εξωτερικοί μεικτοί χώροι στην εστίαση, εκεί όπου επιτροπή θα εισηγηθεί αλλαγές, καθώς οι περισσότεροι εξωτερικοί χώροι έχουν περιφρακτεί με τζαμαρίες λόγω των καιρικών συνθηκών.

Επιπλέον, αρκετοί επιστήμονες ζητούν νέα μέτρα για τους ανεμβολίαστους εργαζόμενους σε εστίαση, κέντρα διασκέδασης και σε θέατρα. Πάντως η κυβέρνηση αποκλείει το ενδεχόμενο οριζόντιων μέτρων.

 

Κόντρα για την πανδημία

Επίθεση στην κυβέρνηση για τη διαχείριση της πανδημία εξαπέλυσε ο Αλέξης Τσίπρας, ζητώντας τη σύσταση επιστημονικής επιτροπής κοινής αποδοχής.

Οι επόμενες εβδομάδες θα είναι κρίσιμες καθώς οι επιστήμονες αναμένουν έκρηξη κρουσμάτων που μπορεί να φτάσουν και τις 5.000 ημερησίως, καθώς ήδη τα στοιχεία από την ανάλυση των λυμάτων δείχνουν μεγάλη αύξηση του ιικού φορτίου.