ΔΑΚΕ: Κατηφόρα χωρίς τέλος για την ΕΛΜΕ Λέσβου


Ανακοίνωση από την ΔΑΚΕ Καθηγητών Β’θμιας Εκπ/σης Λέσβου

 

Ένα νέο επεισόδιο ήρθε να προστεθεί στο σήριαλ της ΕΛΜΕ Λέσβου. Το συνδικαλιστικό σωματείο δεν είναι σε θέση να εξοφλήσει τα κοινόχρηστα των γραφείων του.        

Από τον Απρίλιο του 2019 όταν έγιναν οι τελευταίες εκλογές, το ΔΣ της ΕΛΜΕ Λέσβου δεν έχει καταφέρει να συγκροτηθεί σε σώμα. Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα να μην νομιμοποιείται να πάρει οποιαδήποτε απόφαση. Ο προεδρεύων (όχι πρόεδρος) έχει μόνο μια αρμοδιότητα, να συγκαλεί το ΔΣ για ένα και μοναδικό θέμα, την συγκρότηση σε σώμα.

Αυτό όμως δεν έχει καταστεί δυνατό αφού ΔΑΚΕ έχει 3 από τις 7 έδρες και δεν μπορεί από μόνη της να επιβάλει τη συγκρότηση του Συμβουλίου σε σώμα. Οι 3 παρατάξεις της Αριστεράς ούτε δέχονται τη ΔΑΚΕ στην προεδρία, ούτε συνεργάζονται μεταξύ τους για ένα προεδρείο χωρίς τη ΔΑΚΕ.

Το αποτέλεσμα των παραπάνω είναι ένα ακέφαλο σωματείο, χωρίς τη δυνατότητα λήψης οποιασδήποτε έγκυρης απόφασης. Τα διάφορα κείμενα των 4 μελών του Συμβουλίου δεν έχουν καμιά νομική ισχύ. Έτσι δεν είναι δυνατόν να γίνει ούτε μια ανάληψη 150 Ευρώ για να εξοφληθούν τα κοινόχρηστα των γραφείων.

Κύριοι της Αριστεράς, τα συνδικαλιστικά σωματεία είναι θεσμός αναγνωρισμένος από την πολιτεία και διέπονται από την αντίστοιχη νομοθεσία. Είτε σας αρέσει είτε όχι δεν λειτουργούν όπως οι συλλογικότητες των Εξαρχείων. Ο κλάδος δεν μπορεί να μένει συνδικαλιστικά ακέφαλος. Έστω και τώρα αναλάβετε τις ευθύνες σας και προχωρήστε σε συγκρότηση του Συμβουλίου σε σώμα.

ΔΑΚΕ Καθηγητων Β’θμιας Εκπ/σης Λέσβου