Κορονοϊος: "Βράζουν" τα χωριά της Λέσβου



Στο «κόκκινο» είναι η κατάσταση στα χωριά της Λέσβου, καθώς τα κρουσματα φαίνεται πως έχουν αυξητική τάση!

Προβληματίζουν τα επιδημιολογικά στοιχεία στην Λέσβο που χθες 29 Οκτωβρίου κατεγραψε 45 νέα κρούσματα και σήμερα 30/10 41 κρούσματα, έχοντας μια από τις χειρότερες επιδόσεις στην Ελλάδα.

Ο εβδομαδιαίος μέσος όρος εκτοξεύθηκε στα 16 κρούσματα ενώ σε πληθυσμό 100.000 κατοίκων αντιστοιχούν 52,06 μολύνσεις.

Συμφωνα με πληροφορίες του Lesvospost στο Κάτω Τρίτος και στην Μυχου η κατάσταση είναι σοβαρή καθώς εχουμε αρκετά περιστατικά ενώ έχουν νοσήσει και μαθητές. Ιδιωτικές επιχειρήσεις που μέχρι πρότινος λειτουργούσαν έχουν κλείσει λόγω κρουσμάτων στο προσωπικό τους αναφέρει στο Lesvospost κάτοικος της περιοχής.

Συμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες του Lesvospost υπαρχουν εστίες σε χωριά των δήμων της Λέσβου, ανάμεσα στα οποία είναι τα Μυστεγνα, το Κάτω Τρίτος, η Μυχου η Φιλια, τα Λουτρά και ίσως και αλλού.

Σύμφωνα με κατοίκους τών παραπάνω χωριών που μίλησαν στο Lesvospost, υπάρχουν μάλιστα αρκετοί μαχητές και αρνητές των εμβολίων όπως λένε, μερικοί από τους οποίους μάλιστα έχουν νοσήσει και νοσηλευτεί στο Νοσοκομείο της Μυτιλήνης.

Αξίζει να σημειωθεί πως σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες πριν λίγες ημέρες νόσησε και γνωστός γιατρός που βρίσκεται σε αναστολή και είναι κατά του εμβολιασμού, μάλιστα ο συγκεκριμένος διαδήλωνε την περασμένη Κυριακή στην πλατεία Σαπφούς.

Οι αρμόδιοι της υγείας στο νησί ανησυχούν ιδιαίτερα με τα νέα επιδημιολογικά δεδομένα ενώ τρομάζουν οι εικόνες συνωστισμού στην πρόσφατη παρέλαση για την 28η Οκτωβρίου. 

Να σημειωθεί πως ακολουθεί ακόμα μια παρέλαση στην Μυτιλήνη την 8η Νοεμβρίου για τον εορτασμό της απελευθέρωσης της πόλης.