Το συγκινητικό αντίο της Βουλής στην Φώφη Γεννηματά (Βίντεο)



Ενός λεπτού σιγή τήρησαν στη Βουλή στη μνήμη της Φώφης Γεννηματά, που άφησε την τελευταία της πνοή σήμερα στο νοσοκομείο “Ευαγγελισμός”

“Η συνεδρίαση της Ολομέλειας της Βουλής ξεκινάει και τελειώνει υπό την καταθλιπτική σκιά της ανακοίνωσης της εκδημίας της Φώφης Γεννηματά, προέδρου του ΚΙΝΑΛ και διακεκριμένης κοινοβουλευτικού” είπε ο Πρόεδρος της Βουλής.

Στο έδρανο της Φώφης Γεννηματά είχαν τοποθετηθεί λουλούδια με τα λόγια του Κωνσταντίνου Τασούλα να προκαλούν μεγάλη συγκίνηση. “Τα λουλούδια που άφησα εκ μέρους της Βουλής των Ελλήνων στο έδρανό της είναι αγκαλιασμένα με τα λουλούδια που άφησαν οι βουλευτές της” σημείωσε, συνεχίζοντας τον αποχαιρετισμό στη Φώφη Γεννηματά με στίχους του Καβάφη. “Ωραία λουλούδια κι άσπρα ως ταίριαζαν πολύ στην προσωπικότητά της, στους αγώνες της και στην παρακαταθήκη της που είναι υποχρέωση όλων μας να συνεχιστεί”.

Στην Ολομέλεια επρόκειτο σήμερα να συζητηθεί το νομοσχέδιο για το υπαίθριο εμπόριο, ωστόσο ανακοινώθηκε αναστολή των εργασιών και συμμετοχή της Βουλής στο δημόσιο πένθος για την απώλεια της Φώφης Γεννηματά. Οι εργασίες της Βουλής αναστέλλονται για ολόκληρη την εβδομάδα.

Πηγή enikos.gr

Βουλή: Δείτε το βίντεο με το συγκινητικό “αντίο” στη Φώφη Γεννηματά