ΒΙΝΤΕΟ: Οι Φοίνικες του Πλωμαρίου θα μπορούσαν να σωθούν; Απαντήσεις από τον Ειδικό Γεωπόνο Κώστα Τάτση


Τις τελευταίες ημέρες απασχολεί την κοινωνία του Πλωμαρίου η καταστροφή των φοινίκων του πάρκου της κεντρικής πλατείας που είχαν προσβληθεί από το κόκκινο σκαθάρι, πολύς λόγος γίνεται για το εάν θα μπορούσαν να έχουν σωθεί τα δέντρα που ξεπερνούσαν τα 60 έτη, που τελικά κόπηκαν, αφήνοντας ένα δυσαναπλήρωτο κενό.

Ξεκινώντας μια έρευνα για το θέμα, εχτές ακούσαμε τη συζήτηση για το φοινικόδασος της Παναγιούδας στον ραδιοφωνικό σταθμό “Στο Νησί” και την εκπομπή του Στρατή Μπαλάσκα, τον κ. Κωνσταντίνο Τάτση, ειδικό γεωπόνο ο οποίος τοποθετήθηκε για την αντιμετώπιση του προβλήματος.

Ο κ. Τάτσης είναι ιδρυτής της εταιρείας “ΤΟΠΙΟΔΟΜΗ” η οποία είναι τεχνική εταιρεία που δραστηριοποιείται στην μελέτη, διαχείριση, κατασκευή και συντήρηση σύνθετων τεχνικών έργων πρασίνου τόσο στο δημόσιο όσο και τον ιδιωτικό τομέα ανά την Ελλάδα.

Ο κ. Τάτσης αποδέχτηκε την πρόσκληση μας και μας παραχώρησε συνέντευξη. Στη συνέχεια της έρευνας μας, θα έρθουμε σε επικοινωνία και με άλλους γεωπόνους και αρμόδιους από το Δήμο Μυτιλήνης.

Στην συνέντευξη που αξίζει να την ακούσετε ολόκληρη, ο κ. Τσάτσης απαντά σε ερωτήσεις αναλύοντας το πώς βρέθηκε το κόκκινο σκαθάρι στη χώρα μας, πώς αντιμετωπίζεται, ενώ η συζήτηση επεκτείνεται και στους κινδύνους για την ελιά λόγω της εισαγωγής δέντρων από το εξωτερικό.

Πηγή plomarinews.gr

 

Θα μπορούσαν να είχαν σωθεί οι φοίνικες του πάρκου στο Πλωμαρι; Οι απαντήσεις στο παρακάτω βίντεο: