«Νταής».. ληστής την έπεσε πουλώντας δήθεν προικιά σε ηλικιωμένη στην Πηγή-Κλοπή και σε ηλικιωμένη στην Γερα


Συνελήφθη ημεδαπός στη Μυτιλήνη, κατηγορούμενος για διάπραξη ληστείας

Η δικογραφία που σχηματίσθηκε περιλαμβάνει και τα αδικήματα της παράνομης βίας και της διατάραξης οικιακής ειρήνης

Συνελήφθη, την (10-10-2021) στη Μυτιλήνη, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Μυτιλήνης, ημεδαπός, κατηγορούμενος για διάπραξη ληστείας, ενώ η δικογραφία που σχηματίσθηκε σε βάρος του περιλαμβάνει και τα αδικήματα της παράνομης βίας και της διατάραξης οικιακής ειρήνης.

Ειδικότερα και σύμφωνα με τα στοιχεία της έρευνας, πρωινές ώρες της 08-10-2021 στην ευρύτερη περιοχή της Γέρας στη Λέσβο, ο συλληφθείς μπήκε σε οικία 85χρονης ημεδαπής και με την χρήση βίας αφαίρεσε από την κατοχή της το χρηματικό ποσό των -500- ευρώ.

Κατά την περαιτέρω διερεύνηση της υπόθεσης προέκυψε ότι, την (09-10-2021) στην περιοχή της Πηγής στη Λέσβο, ο συλληφθείς μπήκε από ανασφάλιστη είσοδο σε οικία 88χρονης ημεδαπής με το πρόσχημα πώλησης ειδών προικός και παρέμεινε εντός της οικίας χωρίς την θέληση της ηλικιωμένης, εξαναγκάζοντας την ακολούθως με απειλητικό τρόπο να του παραδώσει το χρηματικό ποσό των -200- ευρώ.

Στο πλαίσιο των ερευνών βρέθηκε στην κατοχή του δράστη και κατασχέθηκε, το χρηματικό ποσό των -1.115- ευρώ.

Τις έρευνες και την προανάκριση διενεργεί η Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Μυτιλήνης, ενώ εξετάζεται η τυχόν εμπλοκή του δράστη και σε άλλες έκνομες ενέργειες.