Δικάζονται 36 άτομα για την ανύψωση του σταυρού στην περιοχή του Απελη


Από προχθές στέλνονται στους 36 κατηγορουμένους τα κλητήρια

Στις 21 Νοεμβρίου 2021 και ώρα 09:00 θα πραγματοποιηθεί το δικαστήριο των 36 Μυτιληνιών και όχι μόνο κατοίκων που στις 03-03-19 ανύψωσαν ένα σταυρό μεγέθους 2 μέτρων στα Τσαμακια και συγκεκριμένα στην περιοχή του Απελη.

Στο σύνολο τους οι σε βάρος τους δικογραφίες αφορούν στις κατηγορίες της αυθαίρετης κατάληψης δημοσίου κτήματος, περί αυθαιρέτων κατασκευών και της απείθειας. 

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο σταυρός από τότε έως και σήμερα αποτελεί πόλος έλξης πολλών ντόπιων και επισκεπτών της Λέσβου


Το ιστορικό

Συνολικά 33 άτομα προσήγαγε η αστυνομία της Λέσβου νωρίς το πρωί της Κυριακής 03-03-19, στην Απελή. 

Ομάδα ντόπιων είχε πάει στο σημείο ώστε να στήσει νέο σταυρό στη θέση Απελή στα Τσαμάκια, εκεί όπου άγνωστοι βάνδαλοι είχαν καταστρέψει τον παλιό.

Αρχικά οι άνδρες της αστυνομίας που πήγαν στο σημείο του συμβάντος προχώρησαν στη σύλληψη δύο ατόμων, όμως οι υπόλοιποι που βρίσκονταν εκεί, θέλησαν να προσαχθούν όλοι μαζί , μην εκθέτοντας τους δύο συμπολίτες τους.


Συνολικά 33 άτομα κρατήθηκαν τότε από το πρωί στην αίθουσα συσκέψεων της Αστυνομίας. Οι παραπάνω συνελήφθησαν αφού τοποθέτησαν το μεγάλο μεταλλικό σταυρό, που ας σημειωθεί ότι κατασκευάσθηκε και μεταφέρθηκε από τη Χίο μαζί με μια μεγάλη τσιμεντένια βάση με τη χρήση γερανού.

Πρόκειται για τη γνωστή από το καλοκαίρι του 2019 υπόθεση της τοποθέτησης ενός σταυρού στη συγκεκριμένη ακτή, γεγονός που είχε χρησιμοποιηθεί από συγκεκριμένους κύκλους και προβλημάτισε αλλά και δίχασε μεγάλα τμήματα της τοπικής κοινωνίας