Πρόταση Μουτζούρη σε Ντενιση- «Τα σκηνικά της ταινίας "Σμύρνη μου αγαπημένη" να στηθούν στη Σκάλα Λουτρών»


Κάλεσμα από τον Κώστα Μουτζούρη στην ηθοποιό για να στηθούν στο ακριτικό νησί τα σκηνικά της επικής ταινίας που καταστράφηκαν μετά τα γυρίσματα στον Φαληρικό Ορμο

Τα σκηνικά της σπουδαίας ταινίας για τη Μικρασιατική Καταστροφή του 1922 «Σμύρνη μου αγαπημένη» μπορεί να προκαλούν πρόβλημα στον Φαληρικό Ορμο, αλλά είναι καλοδεχούμενα στη Λέσβο!

 

Από τη Μαρία Ανδρέου

Ο αεικίνητος περιφερειάρχης βορείου Αιγαίου Κώστας Μουτζούρης, όπως αποκαλύπτει σήμερα η «Espresso», καλεί τη σημαντική ηθοποιό Μιμή Ντενίση, με την οποία συνεργάστηκαν άψογα καθ’ όλη τη διάρκεια του καλοκαιριού στη Λέσβο για τα γυρίσματα της ταινίας της, η οποία θα βγει στις κινηματογραφικές αίθουσες τον Δεκέμβριο του 2021, να στήσουν μαζί στη Σκάλα Λουτρών της Μυτιλήνης την προκυμαία της παλιάς Σμύρνης του 1922… Τα κατεστραμμένα σκηνικά που έγιναν αιτία παρεξηγήσεων και αντιπαράθεσης μεταξύ του περιφερειάρχη Αττικής Γιώργου Πατούλη και της Μιμής Ντενίση… μπορούν να βρουν πιο φιλόξενη στέγη από το να τοποθετηθούν απλά σε ένα θεματικό πάρκο στο Φαληρικό Ορμο, ο οποίος αναμορφώνεται.

Ο περιφερειάρχης βορείου Αιγαίου Κώστας Μουτζούρης, ο οποίος έχει χρηματοδοτήσει και αυτός ως περιφέρεια την ταινία «Σμύρνη μου αγαπημένη», θα είναι και πάλι αρωγός στην ανακατασκευή των σκηνικών, με τη βοήθεια και άλλων χορηγών από την ιδιωτική πρωτοβουλία.

Ο ίδιος, μάλιστα, είπε αποκλειστικά στην «Espresso»: «Τα νησιά του βορείου Αιγαίου πήραν το 1922 μεγάλο προσφυγικό μερίδιο και όλοι οι νησιώτες αγκάλιασαν τους πρόσφυγες από τη Μικρασιατική Καταστροφή. Πολλοί άνθρωποι που μένουν στα νησιά του βορείου Αιγαίου κατάγονται από τη Μικρά Ασία. Την ιωνική γη. Υπάρχουν σωματεία, σύλλογοι προσφύγων στα νησιά μας από τη Μικρά Ασία. Αρα, καταλαβαίνεται τι σημαίνει το 1922 για εμάς. Μέσα από την “Espresso” θέλω να κάνω πρόταση και μακάρι να συνεργαστώ για ακόμη μία φορά με την κυρία Μιμή Ντενίση. Το σκηνικό που καταστράφηκε μετά το πέρας της ταινίας “Σμύρνη μου αγαπημένη” και ήταν στον Φαληρικό Ορμο θα μπορούσαμε να το φτιάξουμε ξανά από την αρχή, να το μεταφέρουμε και να το στήσουμε στη Σκάλα Λουτρών στη Λέσβο»!