Η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου στον αγώνα για την προστασία των παιδιών από την σεξουαλική εκμετάλλευση και κακοποίηση


Υπογραφή «Συμφώνου Συνεργασίας» μεταξύ της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου και του Συμβουλίου της Ευρώπης

Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου στηρίζει τα μηνύματα της καμπάνιας για την πρόληψη και αντιμετώπιση της παιδικής σεξουαλικής κακοποίησης υπογράφοντας Σύμφωνο Συνεργασίας με το Τμήμα για τα Δικαιώματα του Παιδιού του Συμβουλίου της Ευρώπης, ώστε να πολλαπλασιαστούν τα μηνύματα για την Πρόληψη και τον Τερματισμό της Παιδικής Σεξουαλικής Κακοποίησης. 

Η Βουλευτής Α΄ Θεσσαλονίκης Έλενα Ράπτη ευχαρίστησε τον Περιφερειάρχη Βορείου Αιγαίου, Κωνσταντίνο Μουτζούρη για τη συμβολή του στη μεγάλη προσπάθεια ενάντια στη σεξουαλική βία κατά των παιδιών. Είναι ένα σημαντικό βήμα προς την κατεύθυνση της ενημέρωσης ολόκληρης της ελληνικής κοινωνίας.

Τα εργαλεία ενημέρωσης της καμπάνιας μέσω των κοινών δράσεων με την Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου θα φτάσουν σε περισσότερα σπίτια και σχολεία και μαζί με τους κανόνες αυτοπροστασίας θα δημιουργήσουν ένα ασφαλέστερο πλαίσιο για όλα τα παιδιά. 

Η υπογραφή του Συμφώνου Συνεργασίας με το Συμβούλιο της Ευρώπης και από την Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου υλοποιεί σταδιακά τον μεγάλο στόχο της συμμετοχής στην καμπάνια όλων των Περιφερειών της χώρας, κάτι που θα δώσει ακόμη μεγαλύτερη δυναμική  στο εγχείρημα για ένα κόσμο ασφαλέστερο για τα παιδιά. 

Πηγή newsbeast.gr