ΒΙΝΤΕΟ: Κορωνοϊός – «Καλπάζει» η πανδημία στη χώρα – «Σύντομα» η 3η δόση του εμβολίου και για τους κάτω των 50 ετών

ΠΗΓΗ MEGA TV

Ο κορωνοϊός «καλπάζει» στη χώρα, και κυρίως στη Βόρεια Ελλάδα, όπου οι μονάδες εντατικής θεραπείας έχουν γεμίσει ασφυκτικά με ανεμβολίαστους. Το 26% των κρουσμάτων την τελευταία εβδομάδα ήταν παιδιά ηλικίας μέχρι 18 ετών, και όπως λένε οι επιστήμονες ο εμβολιασμός είναι ο μόνος τρόπος αναχαίτισης της πανδημίας. Την ίδια στιγμή ο ΓΓ Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, Μάριος Θεμιστοκλέους, προανήγγειλε τρίτη δόση εμβολιασμού και στις ηλικίες κάτω των 50 ετών.

Τρίτη δόση για όλους κάτω των 50 προανήγγειλε ο γενικός γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας.

Οι ανεμβολίαστοι φέρνουν πιο γρήγορα ένα νέο κύμα της πανδημίας στη Βόρεια Ελλάδα, με τους γιατρούς της πόλης να εκφράζουν τους φόβους τους για τις εορταστικές εκδηλώσεις του Αγίου Δημητρίου.

Χθες στη χώρα εντοπίστηκαν 3279 νέες μολύνσεις, καταγράφηκαν 38 θάνατοι, ενώ 351 ασθενείς βρίσκονται διασωληνωμένοι. Στη Αττική καταγράφηκαν 659 κρούσματα, 523 στη Θεσσαλονίκη, 194 στη Λάρισα, 157 στη Μαγνησία και 133 στην Ημαθία. Την εβδομάδα που πέρασε 4493 μαθητές όλων των βαθμίδων εντοπίστηκαν θετικοί στον ιό.

Επίθεση στον Σωτήρη Τσιόδρα εξαπέλυσε με ανάρτηση του ο Παύλος Πολάκης, με αφορμή την επανεμφάνιση του καθηγητή λοιμωξιολογίας. Ο κ. Πολάκης με το γνωστό του ύφος έστρεψε τα βέλη του αυτή τη φορά εναντίον του επιστήμονα, λέγοντας πως αν η κυβέρνηση είχε πάρει τα μονοκλωνικά η χώρα θα κατέγραφε λιγότερους θανάτους.