BINTEO: Παγκόσμια ανησυχία για το «Παιχνίδι του Καλαμαριού»

ΠΗΓΗ MEGA TV

Ανησυχία προκαλεί σε γονείς, εκπαιδευτικούς και ειδικούς σε ολόκληρο τον κόσμο, η φρενίτιδα που έχει προκαλέσει η δημοφιλής σειρά του NETFLIX, «Squid Game», ένα παιχνίδι που όποιος χάνει το πληρώνει με τη ζωή του.

Τα παιχνίδια των ηρώων της σειράς μεταφέρονται από την μικρή οθόνη στις αυλές των σχολείων και στις παιδικές χαρές. με τους ειδικούς να φοβούνται για φαινόμενα μιμητισμού.

Αν και η προβολή της σειράς απαγορεύεται σε άτομα κάτω των 16 ετών, τη σειρά παρακολουθούν και μαθητές δημοτικού.

Η σειρά πέτυχε γιατί προσομοιάζει στην πραγματική ζωή, πραγματεύεται το θέμα της εμπιστοσύνης στους ανθρώπους, τη αξια της προσπάθειας και την σημασία των χρημάτων στη σύγχρονη κοινωνία.

 

Κίνδυνος μιμητισμού

Ο κυνισμός και η βία που χαρακτηρίζει τη σειρά είναι και ο κύριος λόγος που γονείς και εκπαιδευτικοί ανησυχούν, καθώς η σειρά έχει κερδίσει και πολλούς μικρούς οπαδούς, οι οποίοι δύσκολα διαχωρίζουν την πραγματική ζωή από τη μυθοπλασία.

«Είναι λάθος σε αυτές τις ηλικίες να μαθαίνουμε στα παιδιά να μην εμπιστεύονται τους ανθρώπους» σημειώνει η κλινική ψυχολόγος Άννα Κανδαράκη.

Η σειρά όπως λένε οι ειδικοί έγινε τόσο ελκυστική κυρίως στις νεαρές ηλικίες αφού ακουμπάει σε ένα οικείο κομμάτι της ζωής του: τα παιδικά παιχνίδια, με αποτέλεσμα να εγκυμονεί κινδύνους για τις μικρές ηλικίες.