5 πτήσεις τσάρτερ την εβδομάδα το καλοκαίρι του 2022 στην Λέσβο- Στην Λέσβο κλιμάκιο του Tour Operator «Jet 2 Holidays»


Την επίσκεψη του ανώτατου κλιμακίου του μεγαλύτερου Tour Operator «Jet 2 Holidays» στη Λέσβο, με επικεφαλής τον CEO της εταιρίας Steve Heapy και τους συνεργάτες του, πλαισίωσε η Αντιδήμαρχος Τουρισμού του Δήμου Δυτικής Λέσβου Αφροδίτη Βατή και είχε την ευκαιρία να συζητήσει με το κλιμάκιο την προοπτική περαιτέρω συνεργασίας του Δήμου με την «Jet 2» και γενικά θέματα που αφορούν στην τουριστική ανάπτυξη και προβολή του νησιού.

Η επίσκεψη των στελεχών της «Jet 2», σηματοδοτεί την επένδυση της εταιρίας στη Λέσβο ανακοινώνοντας μάλιστα πως μέσα στο 2022 θα πραγματοποιούνται πέντε (5) πτήσεις εβδομαδιαίως για τη Λέσβο, καθιστώντας την έτσι στην εταιρία με τις περισσότερες πτήσεις στο νησί.

Αναλυτικότερα, στη διάρκεια της επίσκεψης της «Jet 2» στο νησί, τα στελέχη της επισκέφτηκαν διάφορα μέρη, μεταξύ αυτών το Κέντρο Περιβαλλοντικής Ενημέρωσης Καλλονής συμμετέχοντας μάλιστα σε δράση ορνιθοπαρατήρησης. Περιηγήθηκαν ακόμη στα στενά του Μολύβου και πραγματοποίησαν επαφές σε γνωστό ξενοδοχείο του Μολύβου με παράγοντες του Δήμου Δυτικής Λέσβου, της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου, του Επιμελητηρίου, της Ένωσης Ξενοδόχων Λέσβου, του Μουσείου Φυσικής Ιστορίας, της Ένωσης Πρακτόρων Λέσβου, του Φορέα Τουρισμού Μολύβου και με τους εταίρους της «Jet 2» σε όλο το νησί.

 

Σύμφωνα με την Αντιδήμαρχο Τουρισμού τα ελπιδοφόρα σημεία της παρουσίασης της Jet 2 για τη Λέσβο συμπυκνώνονται στα εξής:

·        Το έτος 2022 θα γίνονται πέντε (5) πτήσεις εβδομαδιαίως για τη Λέσβο, καθιστώντας έτσι τη JET2 την εταιρία με τις περισσότερες πτήσεις στη Λέσβο για την επόμενη χρονιά.

·         Η εταιρία θα εξετάσει το ενδεχόμενο επέκτασης της σαιζόν offseason με την υποστήριξη της εναλλακτικής αγοράς Birdwatching.

 

Από εκεί και έπειτα στη συνάντηση των στελεχών της εταιρίας με φορείς του Τουρισμού και της Αυτοδιοίκησης του νησιού, οι συμμετέχοντες συμφώνησαν στα εξής:

 

·        Στην ανάγκη συνεργασίας μεταξύ των επιχειρηματιών, της τοπικής αυτοδιοίκησης και των Τουριστικών Φορέων με τη «Jet 2» για την βελτίωση των υποδομών και υπηρεσιών που προσφέρονται αυτή τη στιγμή καθώς και στον τομέα της διαφήμισης.

·        Στην ανάγκη εφαρμογής «πράσινων» πρακτικών που αποβλέπουν στην βιώσιμη ανάπτυξη (sustainability). Ο CEO Steve Heapy τόνισε μάλιστα πως είναι ευκαιρία η Λέσβος να γίνει γνωστή ως αειφόρος προορισμός, κάτι δηλαδή που αναζητάνε πλέον όλοι οι διεθνείς Tour Operators σε παγκόσμιο επίπεδο. Αξίζει εδώ να σημειωθεί ότι ακριβώς αυτή η πρόταση έχει κατατεθεί εκ μέρους του Δήμου Δυτικής Λέσβου στην Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου το 2020:  να αξιολογηθεί η Λέσβος από το GSTC (Global Sustainable Tourism Council) ως βιώσιμος προορισμός ώστε να διεκδικήσουμε στη συνέχεια την πιστοποίηση του προορισμού της Λέσβου ως «Sustainable Destination» (αειφόρος προορισμός).

 

Αντιδήμαρχος Τουρισμού Αφροδίτη Βατή δήλωσε μετά την επίσκεψη της «Jet 2» στη Λέσβο:

«Η επίσκεψη του ανώτατου κλιμακίου της «Jet 2» στη Λέσβο και κυρίως οι εκπεφρασμένες προθέσεις τους να επενδύσουν στην δική μας αγορά, δικαίως προκαλεί μετά από καιρό μία αισιοδοξία για το μέλλον. Δεν πρέπει όμως να μείνουμε σε αυτό κι ούτε να πούμε μεγάλα λόγια. Πρέπει να τρέξουμε στο εξής, οι φορείς, οι αυτοδιοίκηση και οι επιχειρηματίες του τουρισμού με ουσιαστική συνεργασία μεταξύ μας για να διεκδικήσουμε το καλύτερο δυνατό, προκειμένου να γυρίσουμε τον διακόπτη στον τουρισμό μας».