Κ. Μουτζούρης: «Η 28η Οκτωβρίου κάθε έτος αποτελεί ορόσημο για κάθε Έλληνα»


Στις εορταστικές εκδηλώσεις της Επετείου του «ΟΧΙ» στο Φασισμό την 28η Οκτωβρίου 1940, που είπαν Ελληνικός Λαός και η Ηγεσία της εποχής, που είχε ως αποτέλεσμα να γραφούν οι λαμπρές σελίδες δόξας του Έπους στα Αλβανικά βουνά , παρέστη ο Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου Κωνσταντίνος Μουτζούρης.

Το πρωί στις 10:30 π.μ. παρακολούθησε τη Δοξολογία στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό του  Αγίου Αθανασίου και ακολούθως  κατέθεσε στέφανο στο Μνημείο του Αγάλματος της Ελευθερίας. Τέλος παρακολούθησε την Πολιτική και Στρατιωτική Παρέλαση από την εξέδρα των Επισήμων.

Εκ μέρους της Περιφερειακής Αρχής το παρών στην παρέλαση έδωσαν ο Αντιπεριφερειάρχης Προγραμματισμού ,Βιομηχανίας και Ενέργειας Παναγιώτης Χριστόφας και ο Πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου Κώστας Αρώνης.

 

Αμέσως μετά το πέρας των εκδηλώσεων ο Περιφερειάρχης έκανε την ακόλουθη δήλωση :

«Η 28η Οκτωβρίου κάθε έτος αποτελεί ορόσημο για κάθε Έλληνα ως Ημέρα Μνήμης,  και απότισης  φόρου τιμής στους ήρωες του 1940. Είναι ημέρα συγκίνησης και υπερηφάνειας για τις λαμπρές σελίδες  της Ελληνικής Ιστορίας που έγραψαν οι πρόγονοί μας με τον αγώνα τους κατά του Φασισμού. Είναι ανάγκη και υποχρέωση εκ μέρους μας να διατηρήσουμε  την ιστορική μνήμη, καθοδηγώντας και διδάσκοντας τις νεότερες γενιές για την αξία του «ΟΧΙ» σε ότι περιορίζει την ελευθερία ,την ακεραιότητα της πατρίδας και τη Δημοκρατία. Ο αγώνας είναι συνεχής και καθημερινός με το βλέμμα στραμμένο στο  μέλλον που μας αξίζει. Χρόνια πολλά στο Βόρειο Αιγαίο και στην Ελλάδα. Ζήτω το ΟΧΙ. Ζήτω το Έπος του ’40.  Ζήτω το Έθνος.»

ΔΕΙΤΕ ΚΑΙ ΑΥΤΟ:  Με λαμπρότητα και πλήθος κόσμου με μάσκες, αλλά χωρίς... αποστάσεις η 28η Οκτωβρίου στην Μυτιλήνη