ΒΙΝΤΕΟ, ΦΩΤΟ: Με λαμπρότητα και πλήθος κόσμου με μάσκες, αλλά χωρίς... αποστάσεις η 28η Οκτωβρίου στην Μυτιλήνη


Με την παρουσία πλήθους κόσμου από όλη τη Λέσβο και με σχεδόν καλοκαιρινό καιρό, πραγματοποιήθηκε σήμερα το μεσημέρι στην Προκυμαία της Μυτιλήνης, η Στρατιωτική και πολιτική παρέλαση, για την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου 1940.

Οι εκδηλώσεις ξεκίνησαν με δοξολογία στον Μητροπολιτικό Ναό Μυτιλήνης, χοροστατούντος του Μητροπολίτη Μυτιλήνης κ Ιάκωβου, παρουσία του εκπροσώπου της κυβέρνησης, τον Γενικό Γραμματέα Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής Μανώλη Κουτουλάκη και του B’ αντιπρόεδρου της Βουλής Χ. Αθανασίου, αλλά και των πολιτικών και στρατιωτικών αρχών της Λέσβου.

Μετά το πέρας της δοξολογίας πραγματοποιήθηκε δέηση και κατάθεση στεφάνων στο μνημείο πεσόντων στο Άγαλμα της Ελευθερίας στα Τσαμακια Μυτιλήνης

Γύρω στις 12:00 ξεκίνησε η καθιερωμένη παρέλαση στην Προκυμαία της Μυτιλήνης.

Την παρέλαση άνοιξαν μαθητές, σύλλογοι, και οργανώσεις από την Μυτιλήνη ενώ ακολούθησαν τα πεζοπόρα τμήματα του Στρατού. 

Την κυβέρνηση εκπροσώπησε ο Γενικός Γραμματέας Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής Μανώλης Κουτουλάκης και ο Αντιπρόεδρος της βουλής βουλευτής Λέσβου Χαραλαμπος Αθανασίου


Παρέστησαν επίσης ο Μητροπολίτης Μυτιλήνης κ.κ. Ιάκωβος, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννης Μπουρνούς, ο Περιφερειάρχης Κώστας Μουτζούρης, ο Δήμαρχος Μυτιλήνης Στρατής Κύτελης αλλά και αντιδήμαρχοι, σύσσωμη η στρατιωτική ηγεσία της 98 ΑΔΤΕ, αντιπεριφερειαρχες, περιφερειακοί σύμβουλοι κ.α.


Στην παρέλαση για πρώτη φορά δεν παρέλασε κανένα μέλος από τους ανάπηρους πολέμου


-Πλήθος κόσμου με μάσκες, αλλά χωρίς... αποστάσεις!

Όπως φαίνεται και από τις φωτογραφίες, οι παρευρισκόμενοι είναι ο ένας πάνω στον άλλο!

Αδιανόητο και ασύλληπτο, όταν ακυρώθηκαν οι παρελάσεις σε άλλες περιοχές της χώρας προκειμένου να μην υπάρξει συνωστισμός και κατ΄επέκταση αύξηση στα κρούσματα.


Ο κόσμος μπορεί να φόρεσε τη μάσκα του-τουλάχιστον στις περισσότερες περιπτώσεις-, αλλά οι αποστάσεις και τα μέτρα προστασίας, αν και υπήρχε ισχυρή παρουσία αστυνομικών, δεν τηρήθηκαν.

Η παρέλαση πάντως κύλησε σε ήρεμο κλίμα χωρίς απρόοπτα με την παρουσία αστυνομίας και λιμενικού να είναι ισχυρή...


Δείτε ΟΛΗ ΤΗΝ ΠΑΡΕΛΑΣΗ που κατέγραψε η κάμερα του LesvosPost.com WEB TV LIVE αλλά και τις δηλώσεις των επισήμων..