Αγιασμός στα σχολεία του Δήμου Δυτικής Λέσβου- Τ. Βερρος «Ξεχωριστός ο φετινός αγιασμός για τρεις λόγους» (PICS)


Στον καθιερωμένο Αγιασμό για την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς παρευρέθηκε σήμερα το πρωί ο Δήμαρχος Δυτικής Λέσβου Ταξιάρχης Βέρρος συνοδευόμενος από την Αντιδήμαρχο Παιδείας Ζαχαρώ Ιωακείμ, τον Πρόεδρο της Πρωτοβάθμιας Σχολικής Επιτροπής Νίκο Περιβολάρη και τον Πρόεδρο της Δευτεροβάθμιας Σχολικής Επιτροπής του Δήμου Απόστολο Βαρελτζή.

Ειδικότερα ο Δήμαρχος ευχήθηκε δια ζώσης για μία καλή σχολική χρονιά στους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς του Δημοτικού, του Γυμνασίου, του ΕΠΑΛ αλλά και του νεοϊδρυθέντος Μουσικού Σχολείου στην Καλλονή.


Στο μήνυμά του για την έναρξη των μαθημάτων, ο Δήμαρχος Δυτικής Λέσβου τόνισε:

«Το πρώτο κουδούνι στα σχολεία μας στη Δυτική Λέσβο μας κάνει φέτος ιδιαίτερα χαρούμενους για τρεις λόγους: 

Πρώτον γιατί βλέπουμε ξανά τους μαθητές μας και τους εκπαιδευτικούς να βρίσκονται στο φυσικό τους χώρο, στα θρανία του σχολείου τους, μετά από έναν πολύ επίπονο χρόνο (και) για την εκπαίδευση λόγω της πανδημίας.

Δεύτερον γιατί η νέα σχολική χρονιά βρίσκει τους μαθητές μας στο Γυμνάσιο της Καλλονής αλλά και της Άντισσας σε ανακαινισμένα και ενεργειακώς αναβαθμισμένα κτήρια με την ολοκλήρωση των έργων μας σε δύο σχολεία του δήμου.

Και τρίτον επειδή η σχολική χρονιά 2021-2022 συμπίπτει με την ίδρυση και λειτουργία για πρώτη φορά, Μουσικού Σχολείου στη Δυτική Λέσβο.

Με την ευχή μου η πανδημία να μην μας προκαλέσει άλλες επιπλοκές και οι μαθητές μας με τους δασκάλους και τους καθηγητές τους να παραμείνουν στα σχολεία, καλή σχολική χρονιά σε όλους»!