Με επιμνημόσυνη δέηση στην ξεχασμένη προτομή του Πλαστήρα ολοκληρώθηκαν οι τετραήμερες εκδηλώσεις από το Κιρκινετσι


Ολοκληρώθηκαν οι τετραήμερες εκδηλώσεις με τίτλο «Ημέρες μνήμης Μικρασίας 2021 - 99 χρόνια μετά Θυμόμαστε, Γνωρίζουμε, Τιμάμε» που οργάνωσε «το κιρκινέτσι». Η τελευταία εκδήλωση της δράσης, το επόμενο Σαββάτο με ιστορικό περίπατο στη γειτονιά

Με επιμνημόσυνη δέηση στην προτομή του Πλαστήρα στην πλατεία ελευθερίας στο Κιόσκι, κατάθεση στεφάνου από εκπρόσωπο του Συλλόγου  και μια σύντομη ομιλία για τον Πλαστήρα στο μέτωπο της Μικρασίας από τον αντιστράτηγο εν αποστρατεία και ιστορικό Στρατή Χαραλάμπους ολοκληρώθηκαν σήμερα Κυριακή το πρωί οι τετραήμερες πρώτες εκδηλώσεις που οργανώνει ο Σύλλογος κατοίκων συνοικιών Κουλμπάρας και Κιόσκι Μυτιλήνης «το κιρκινέτσι’ με τίτλο «Ημέρες μνήμης Μικρασίας 2021 - 99 χρόνια μετά Θυμόμαστε, Γνωρίζουμε, Τιμάμε».

Οι εκδηλώσεις θα κλείσουν το ερχόμενο Σαββάτο 18 Σεπτεμβρίου με ιστορικό  περίπατο στις γειτονιές του ιστορικού κέντρο της Μυτιλήνης με θέμα «ιχνηλατώντας τα απομεινάρια της εγκατάστασης των προσφύγων του 1922 στη γειτονιά μας».

Η αφετηρία του ιστορικού περιπάτου θα γίνει στις 6 το απόγευμα από τον χώρο μπροστά από τη Γενική Γραμματείας Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής.

Η συναυλία στον αύλειο χώρο της Γενικής Γραμματείας Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής με την καλλιτεχνική επιμέλεια της Βασιλικής Παπαγεωργίου και τη συμμετοχή του συγκροτήματός της συγκέντρωσε μεγάλο αριθμό κατοίκων της περιοχής και όχι μόνο. Ο χώρος πλημύρισε με ήχους δίνοντας μιαν άλλη διάσταση πολιτισμού δικαιώνοντας το σύλλογο να επιμείνει για τη διοργάνωση του πρώτου τριημέρου των εκδηλώσεων εκεί. Ας σημειωθεί ότι είχαν προηγηθεί την περασμένη Πέμπτη προβολή ντοκιμαντέρ - παραγωγές του Ελληνικού Ιδρύματος Ιστορικών Μελετών και την Παρασκευή συζήτηση μεταξύ εκπροσώπων κομμάτων με θέμα «το 1922 και η σημασία του. Γέφυρες προσφυγικής μνήμης από την Ανατολή στην Ελλάδα του 21ου αιώνα».

Οι εκδηλώσεις συνδιοργανώνονται με τη Γενική Γραμματεία Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής