Αλαλούμ- Νέα εγκύκλιος - Χωρίς εργαστηριακό έλεγχο για κορονοϊό οι εμβολιασμένοι συνοδοί στο νοσοκομείο ΜυτιλήνηςΣύμφωνα με νέα ανακοίνωση του νοσοκομείου Μυτιλήνης δεν υπόκεινται σε εργαστηριακό έλεγχο για κορονοϊό οι συνοδοί ασθενών που είναι εμβολιασμένοι έτσι με αυτήν την νέα ανακοίνωση αναιρεί την προηγούμενη που ανέφερε ότι έπρεπε και οι συνοδοί εμβολιασμένοι και  ανεμβολίαστοι να κάνουν τεστ για τον κορονοϊό.

 

Αναλυτικά

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ενημερώνουμε τους κατοίκους του νησιού μας ότι εκδόθηκε νέα εγκύκλιος με αρ. Δ1α/ΓΠ.οικ. 57069/18-9-2021 (ΦΕΚ Β΄ 4337) ΚΥΑ με θέμα «Έκτακτα μέτρα προστασίας της δημόσιας υγείας από τον κίνδυνο περαιτέρω διασποράς του κορωνοϊού COVID-19 στο σύνολο της Επικράτειας…», σύμφωνα με το οποίο τα μέτρα προστασίας που αφορούν τα Νοσοκομεία είναι τα εξής:

 

  • Ασθενείς που προσέρχονται σε δημόσια ή ιδιωτική δομή υγείας για εξέταση δεν υπόκεινται σε εργαστηριακό έλεγχο για κορωνοϊό Covid-19.
  • Ασθενείς που προσέρχονται σε δημόσια ή ιδιωτική δομή υγείας για επεμβατική εξέταση ή για εξέταση που ενδέχεται να προκαλέσει αερόλυμα υπόκεινται σε εργαστηριακό έλεγχο με τη χρήση ταχέων αντιγονικών δοκιμασιών (rapid test) εντός σαρανταοκτώ (48) ωρών πριν την εξέταση.

 

Από το Σάββατο 18 Σεπτεμβρίου υφίσταται οι παρακάτω διαφοροποιήσεις:

 

  • Οι πλήρως εμβολιασμένοι, σύμφωνα με την παρ. 2 του άρθρου 10 και οι νοσήσαντες το τελευταίο εξάμηνο, σύμφωνα με την παρ. 3 του άρθρου 10, συνοδοί ασθενών (ενώ με την προηγούμενη εγκύκλιο υπόκεινται) δεν υπόκεινται σε εργαστηριακό έλεγχο πριν την είσοδό τους σε δημόσια ή ιδιωτική δομή παροχής υπηρεσιών πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας  περιλαμβανομένων και των δημόσιων και ιδιωτικών ιατρείων.
  • Οι μη εμβολιασμένοι ή μη νοσήσαντες συνοδοί ασθενών, υπόκεινται σε εργαστηριακό έλεγχο (αντί PCR που ισχύει) με τη χρήση ταχέων αντιγονικών δοκιμασιών (rapid test) εντός σαράντα οκτώ (48) ωρών πριν την είσοδό τους σε δημόσια ή ιδιωτική δομή παροχής υπηρεσιών πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας περιλαμβανομένων και των δημόσιων και ιδιωτικών ιατρείων.

 

Παρακαλείται το κοινό να συμμορφώνεται με τις παραπάνω οδηγίες και να επιδεικνύει τον ανάλογο σεβασμό στις υποδείξεις του προσωπικού του Νοσοκομείου, για την ασφάλεια και την απρόσκοπτη εξυπηρέτηση του.

 

  Από το Γραφείο Διοίκησης Γ.Ν. Μυτιλήνης «Βοστάνειο»