Εργατικό Κέντρο Λέσβου: Το εμβόλιο όπλο της επιστήμης και όχι όπλο διαχωρισμού των εργαζομένων


«Διαμαρτυρόμαστε ενάντια στην νέα επίθεση στα εργασιακά και ατομικά δικαιώματα των εργαζομένων.»

 

Η Διοίκηση του Παλλεσβιακού Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου, συμπαραστέκεται στους αγώνες των εργαζομένων στις δομές Υγείας του νησιού μας που από την πρώτη Σεπτέμβρη τέθηκαν σε αναστολή οι συμβάσεις εργασίας τους.

Είναι τεράστιες οι ευθύνες της κυβέρνησης, που από την αρχή της πανδημίας δεν έκανε καμία πρόσληψη μόνιμου προσωπικού, άφησε υποστελεχωμένο και χωρίς απαραίτητο εξοπλισμό το σύστημα Υγείας, ενώ παράλληλα καλούσε το λαό να γίνει χειροκροτητής στους ανθρώπους αυτούς που εργαζόταν σε συνεχείς εφημερίες, με εξαντλητικά ωράρια, παίζοντας καθημερινά την υγεία τους στον τζόγο. Υποκριτική είναι η στάση της κυβέρνησης επομένως, που ευαγγελίζεται τάχα την διασφάλιση της υγείας των εργαζομένων όταν η ίδια η επιβίωση μέρα με τη μέρα γίνεται πιο δύσκολη. Φέρνοντας νόμους που καταργούν το 8ωρο, που η κοινωνική ασφάλιση γίνεται βορά στα δόντια των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων και οδηγεί στην δουλειά μέχρι τα βαθιά γεράματα, ενώ παράλληλα η ακρίβεια σε βασικά αγαθά όπως και στα πάγια έξοδα λογαριασμών έχει καλπάσει προς τα πάνω.

Παλεύουμε για Αποκλειστικά Δημόσιο - Δωρεάν Σύστημα Υγείας και ΠΦΥ

 

Εντείνουμε τον αγώνα  για την ζωή και την Υγεία μας και απαιτούμε:

 

  • Μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού όλων των κλάδων και ειδικοτήτων για να στελεχωθεί πλήρως το Νοσοκομείο, τα Κέντρα Υγείας, το ΕΚΑΒ, μονιμοποίηση όλων των επικουρικών και  συμβασιούχων, όλων των εργαζομένων με ελαστικές σχέσεις εργασίας.
  • Γενναία αύξηση  κρατικής χρηματοδότησης για το δημόσιο σύστημα Υγείας. Άμεσα μέτρα στήριξης του δημόσιου τομέα της Υγείας.
  • Καθολικό πρόγραμμα δημόσιου δωρεάν εμβολιασμού, με εξαντλητική ενημέρωση, πλήρη προληπτικό έλεγχο και σταθερή παρακολούθηση των εμβολιασμένων στο πλαίσιο ενός ενισχυμένου συστήματος Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας.
  • Να παρθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας της υγείας και ασφάλειας στους χώρους δουλειάς.
  •  Να πραγματοποιηθούν άμεσα δωρεάν μαζικά και επαναλαμβανόμενα  τεστ στους χώρους δουλειάς σε εμβολιασμένους-ανεμβολίαστους.
  • Όχι στην εργοδοτική αυθαιρεσία και στις απολύσεις. Καμιά περιστολή δημοκρατικών δικαιωμάτων με πρόσχημα τον κορωνοϊό.

  Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ