Σύσκεψη των Κ.Υ Λέσβου στην Καλλονή

Κοινή σύσκεψη πραγματοποιήθηκε χθες στο Κέντρο Υγείας Καλλονής, στην οποία παραβρέθηκαν οι Πρόεδροι και Συντονιστές Επιστημονικής Λειτουργίας των πέντε (5) Υγειονομικών Μονάδων της Λέσβου (ΚΥ Καλλονής, Άντισσας, Πολιχνίτου, Μυτιλήνης, Πλωμαρίου).

Κυρίαρχο θέμα της συνάντησης ήταν ο ρόλος της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας και πώς αυτός υπό τις παρούσες συνθήκες μπορεί να αναβαθμιστεί.

Περαιτέρω συζητήθηκαν προβλήματα και προβληματισμοί, όπως για παράδειγμα η πορεία των εμβολιασμών, η ανάγκη πρόσληψης νέου προσωπικού, η ανανέωση συμβάσεων επικουρικού προσωπικού, η αναπλήρωση του υπό συνταξιοδότηση προσωπικού καθώς και του προσωπικού που δεν έχει εμβολιαστεί, η υποβολή αιτήματος παράτασης των συμβάσεων του προσωπικού φύλαξης (security), οι πάγιες ανάγκες σε ιατροτεχνολογικό εξοπλισμό και υποδομές κ.λπ., ζητήματα που απασχολούν τις υγειονομικές μονάδες και για τα οποία έχουν γίνει σχετικές επισημάνσεις στο Υπουργείο Υγείας και τη 2η ΔΥΠΕ Πειραιώς και Αιγαίου.

Κοινή πεποίθηση όλων ήταν ότι η Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας μπορεί να ανταποκριθεί στο ρόλο της αρκεί να υπάρξει η κατάλληλη ενίσχυση της σε προσωπικό και ιατροτεχνολογικό εξοπλισμό.