Μίκης Θεοδωράκης – Λιτή η τελετή αποχαιρετισμού του στον Γαλατά Χανίων (ΒΙΝΤΕΟ)

ΠΗΓΗ MEGA TV

Η ταφή του Μίκη Θεοδωράκη θα τελεστεί οριστικά στην Κρήτη, όπως ήταν και η επιθυμία του μεγάλου δημιουργού.

Η σορός του αναμένεται να φτάσει στη Σούδα στις 07:30 το πρωί της Πέμπτης και, αφού εκτεθεί σε λαϊκό προσκύνημα στα Χανιά, θα μεταφερθεί το μεσημέρι στο χωριό του, τον Γαλατά, στον ναό του Αγίου Νικολάου, όπου και θα τελεστεί η εξόδιος ακολουθία.

Η δικαιοσύνη έδωσε και επισημά σήμερα τέλος στην όποια διαμάχη υπήρξε για το πού και πώς θα γίνει η ταφή του μεγάλου μουσικοσυνθέτη ορίζοντας ως υπεύθυνο για την διαδικασία τον Παγκρήτιο Σύλλογο Φίλων Μίκη Θεοδωράκη.

Η σορός του Μίκη Θεοδωράκη θα φθάσει στις 7.30 το πρωί της Πέμπτης με το πλοίο της γραμμής στο λιμάνι της Σούδας, και με μια ενδιάμεση στάση στην πλατεία της δημοτικής αγοράς των Χανίων, θα μεταφερθεί στον Μητροπολιτικό Ναό των Εισοδίων της Θεοτόκου για λαϊκό προσκύνημα.

Στη μια το μεσημέρι η σορός του Μίκη Θεοδωράκη θα μεταφερθεί στο χωριό του τον Γαλατά και στον ναό του Αγίου Νικολάου, όπου και θα τελεστεί η εξόδιος ακολουθία σε στενό κύκλο και με αυστηρή τήρηση του πρωτοκόλλου για τη δημόσια υγεία.

Η ταφή του θα γίνει στο κοιμητήριο του χωριού, όπως εκείνος επιθυμούσε για να βρίσκεται δίπλα στον πατέρα του και τον αδελφό του.

 

«Θα είσαι στην καρδιά & το μυαλό μας»

Με τον δικό τους προσωπικό τρόπο αποχαιρετούν τον Μίκη Θεοδωράκη και τα μέλη της οικογένειάς του.

«Θα είσαι στη καρδιά και το μυαλό μας παππού . Θα είσαι για πάντα το άλλο μας μισό . Με μισή καρδιά σου γράφω . Με λόγια φτωχά για να σε υμνήσω . Πάνω στους ουρανούς να πετάς να μας φροντίζεις, με το αγέρωχο σου βλέμμα, με τα φτερά της ειρήνης, της αγάπης και της ενότητας . Είμαι βαθιά συγκινημένος, συγκλονισμένος», λέει ο εγγονός του, Άγγελος Θεοδωράκης Παπαγγελίδης.

Ο ίδιος είχε καλέσει την οικογένειά του να ομονοήσει και να τηρήσει την τελευταία επιθυμία του παππού του, τονίζοντας πως ουδέποτε υπήρξε εμφύλιος των μελών της.