Κορωνοϊός - Εμβολιασμός παιδιών - Στη μάχη και οι παιδίατροι (ΒΙΝΤΕΟ)

ΠΗΓΗ MEGA TV

Λίγες μέρες πριν το πρώτο κουδούνι στα σχολεία καταγράφεται ραγδαία αύξηση των κρουσμάτων σε παιδιά. Σε σύσκεψη που έγινε στο Μαξίμου αποφασίστηκε στην πρώτη γραμμή της μάχης για την αύξηση της εμβολιαστικής κάλυψης των νέων ηλικιών να μπουν και οι παιδίατροι.

Οι παιδίατροι, που έχουν άμεση επαφή και επικοινωνία με παιδιά και γονείς από την πρώτη μέρα της γέννησης τους θα κάνουν στα ιατρεία τους τον εμβολιασμό παιδιών και εφήβων ηλικίας 12 έως 17 ετών. Η απόφαση αυτή ανακοινώθηκε μετά από σύσκεψη που έγινε στο Μέγαρο Μαξίμου από τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη και παιδιάτρους .

Ήδη αρκετοί γονείς πριν κλείσουν ραντεβού εμβολιασμού για το παιδί τους παίρνουν πρώτα την έγκριση του παιδιάτρου.

 

To εμβόλιο «θωράκιζει»

Ραγδαία αύξηση κρουσμάτων καταγράφεται στην ηλικιακή ομάδα 12 έως 17 πριν καν ανοίξουν τα σχολεία. οι Ειδικοί συστήνουν τον εμβολιασμό των παιδιών  για την προσωπική τους προστασία και την ασφαλή επιστροφή στο σχολείο και τις δραστηριότητες τους .

Από την αρχή της πανδημίας 3 παιδιά μέχρι την ηλικία των 17 ετών πέθαναν από κορωνοϊό ενώ ένας 12χρονος νοσηλεύεται διασωληνωμένος στην μονάδα εντατικής θεραπείας του Πάιδων, Αγλαία Κυριακού

Δεν υπάρχει τίποτα πιο τραγικό μετά το θάνατο από τη νοσηλεία σε μονάδα εντατικής θεραπείας. Να κάνουν το εμβόλιο ανεπιφύλαχτα τα παιδιά άνω των 12 ετών και ανέφερε ότι η μελέτη για τα παιδιά 5 -12 ετών η Pfizer αναμένεται να πάρει έγκριση μέσα στον Σεπτέμβριο.

Για την ηλικιακή ομάδα 15-17, το 20% έχει ήδη εμβολιαστεί και μαζί με τα κλεισμένα ραντεβού το ποσοστό ανέρχεται  23,1%. Και έχουν μέχρι στιγμή εμβολιαστεί 74.000 έφηβοι.

Για την ηλικιακή ομάδα 12-14, έχουν ήδη εμβολιαστεί 36.500 παιδιά και με τα κλεισμένα ραντεβού το ποσοστό ανέρχεται στο 11,5%.

Το άνοιγμα των σχολείων την ερχόμενη Δευτέρα είναι πιθανόν να οδηγήσει σε περαιτέρω αύξηση των κρουσμάτων σε παιδιά και δη του δημοτικού.