Π. Χριστοφας: «Από τους πιο σημαντικούς θεσμούς της Ε.Ε. η Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας»


Ανάρτηση του αντιπεριφερειάρχη Προγραμματισμού, Βιομηχανίας και Ενέργειας Παναγιώτη Χριστοφα για την Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητα

Η Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας (16-22/9) είναι ένας από τους πιο σημαντικούς θεσμούς της Ε.Ε. αυτή τη στιγμή για την προώθηση της Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης.

Σε πολλές πόλεις της Ευρώπης και της Ελλάδας πραγματοποιούνται εκδηλώσεις ευαισθητοποίησης και ενημέρωσης για τις ασφαλείς, πράσινες και προσβάσιμες πόλεις και τους ήπιους τρόπους μετακίνησης μέσα σε αυτές.

Δεν είναι το μέλλον αλλά η ανάγκη για το παρόν.

Οφείλουμε λοιπόν να κινούμαστε γρήγορα προς αυτόν τον σκοπό, όχι μόνο να οδηγήσουμε τις πόλεις μας σε αειφόρο πλαίσιο αλλά να τις ζούμε και έτσι.

Πριν απ΄όλα θα πρέπει να τις απαιτούμε ως πολίτες.

Στην πόλη μας το φορτίο της ευαισθητοποίησης στα θέματα της βιώσιμης μετακίνησης, το ανέλαβε με πρωτοβουλία του ο Ποδηλατικός Σύλλογος Λέσβου, που αυτήν την Τετάρτη 22/9 ολοκληρώνει τις εκδηλώσεις στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Κινητικότητας με θέμα «Μετακινούμαστε με μέσα φιλικά στο περιβάλλον –μένουμε υγιείς» που «τρέχει» από το Σάββατο 18/9 με το FULL MOON NIGHT RIDE της χρονιάς με παρέα το ολόγιομο φεγγάρι.

Προσωπικά τους συγχαίρω για τη διαρκή προσπάθεια να ενεργοποιήσουν όλο και περισσότερο κόσμο, διεκδικώντας περισσότερο χώρο και πρόσβαση για όλους!