Φορέας Τουρισμού Μολύβου : «Ικανοποίηση για την αποτελεσματική απομάκρυνση των τόνων των πλαστικών αποβλήτων από τον Μόλυβο»


Ο Πρόεδρος και το Δ. Σ. του Φορέα Τουρισμού Μολύβου εκπροσωπώντας τα μέλη τους, παρακολούθησαν με αίσθημα εξαιρετικής ικανοποίησης την λύση του χρονίζοντος επί 6ετία τρομερού  προβλήματος της απομάκρυνσης των τόνων πλαστικών αποβλήτων του μεταναστευτικού  στην περιοχή του Μολύβου.

Ήδη από το Απρίλιο του 2016 ο Φορέας Τουρισμού Μολύβου σε υπόμνημα που είχε υποβληθεί σε όλες τις εμπλεκόμενες υπηρεσίες και πρόσωπα διαχείρισης του μεταναστευτικού άνοιγε το κεφάλαιο των περιβαλλοντικών επιπτώσεων επισημαίνοντας συνεχώς ότι:

“Η επιβάρυνση του περιβάλλοντος ξεπέρασε κάθε όριο φέρουσας ικανότητας του νησιού. Ακόμα και σήμερα δεν έχει βρεθεί τρόπος διαχείρισης του τεράστιου όγκου των πλαστικών αποβλήτων και των κατεστραμμένων πλοιαρίων του μεταναστευτικού στα σημεία συγκέντρωσής τους στο νησί”.

Το  ζήτημα αυτό έθετε,  έκτοτε, συνεχώς και με επίταση στους εμπλεκόμενους φορείς αφού η τρομερή τοξική επιβάρυνση του περιβάλλοντος της περιοχής του Μολύβου από την συσσώρευση και παραμονή των λόφων  καταλοίπων  πλαστικού έφτασε, κατά καινοφανή τρόπο να αποτελεί και επικερδή, εκδρομική ατραξιόν.

Η λύση του χρονίζοντος αυτού προβλήματος από την Δημοτική αρχή του Δήμου μας, μας δίνει την ελπίδα ότι μέσα από τον συνεχή διάλογο, με επιμονή και εποικοδομητική συνεργασία θα οδηγηθούν σε λύση τα συσσωρευμένα λειτουργικά αλλά και αναπτυξιακά ζητήματα της τουριστικής Β.Δ ζώνης Μολύβου – Πέτρας τα οποία για δεκαετίες περιμένουν την λύση τους.

 ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΟΥ ΦΟΡΕΑ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ ΜΟΛΥΒΟΥ