«Ξεκινούν άμεσα οι εργασίες αποκαταστασης στο Γυμνάσιο και ΓΕΛ Μανταμάδου»


Ενημερωθήκαμε για την  πρόσφατη διαμαρτυρία σε τοπικά ΜΜΕ και στο FB της Δ/ντριας του ΓΕΛ Μανταμάδου κας Σουλουγάνη για την εγκατάλειψη του συγκροτήματος Γυμνασίου και ΓΕΛ Μανταμάδου.

 

Κάνοντας μια μικρή αναδρομή, έχουμε να υπενθυμίσουμε τα εξής:

Όταν αναλάβαμε ως νέα Δημοτική Αρχή και  ως Σχολική Επιτροπή παραλάβαμε τα σχολικά κτήρια σε πολύ άσχημη κατάσταση, όπως φάνηκε από προηγούμενες αναρτήσεις μας στα ΜΜΕ με το αντίστοιχο φωτογραφικό υλικό. Στη χειρότερη κατάσταση απ’ όλα ήταν το ΓΕΛ Μανταμάδου, όπου και έπεσε το βάρος της προσπάθειάς μας. Έτσι, λοιπόν, στον ενάμιση χρόνο της θητείας μας:

·        Φτιάξαμε τις τουαλέτες του σχολείου, οι οποίες είχαν καταστραφεί και εγκαταλειφθεί από τον σεισμό του 2017.

·        Κατασκευάσαμε νέο υπόστεγο στην είσοδο του σχολείου

·        Σε συνεργασία με τον χορηγό κ. Παρασκευαΐδη Παναγιώτη ανακαινίσαμε το εργαστήριο πληροφορικής του σχολείου.

·        Επιλέξαμε το συγκεκριμένο σχολείο για ένταξη στο πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης» και πληρώσαμε το κόστος της μελέτης ώστε να επισκευαστούν στέγη και κουφώματα του κτηρίου.

 

Όταν ο υδροστρόβιλος χτύπησε την περιοχή μας, έπαθαν ζημιές πολλά σχολικά κτήρια, μεταξύ αυτών και το κτήριο του ΓΕΛ και Γυμνασίου Μανταμάδου.

Ο Δήμος, με επικεφαλής το Δήμαρχο, και η Σχολική επιτροπή κινήθηκαν άμεσα και, παρά το πλήθος των προβλημάτων, ξεκίνησε η προσπάθεια για την αποκατάσταση τους.

Έτσι, σε πρώτο στάδιο, κόπηκαν οι κορμοί και στη συνέχεια μεταφέρθηκαν.

Στη συνέχεια, έγινε επιτόπια επίσκεψη κλιμακίου της Σχολικής Επιτροπής μαζί με τον εργολάβο, για να γίνει εκτίμηση της ζημιάς. Έγινε ανάθεση στον εργολάβο ο οποίος αναμένεται να ξεκινήσει τις εργασίες. Όμως, όπως είναι γνωστό, όλοι επισκευάζουν τα ακίνητά τους το καλοκαίρι, με συνέπεια να προκύψουν ανάλογες καθυστερήσεις.

Μας προξενεί, λοιπόν, μεγάλο προβληματισμό η σπουδή της Διευθύντριας του σχολείου να προχωρήσει σε καταγγελίες όταν:

 

1.     Μέχρι τώρα, έχουμε ανταποκριθεί και επιλύσει άμεσα όλα τα προβλήματα του σχολείου.

2.     Για τρία χρόνια, με την προηγούμενη δημοτική αρχή, είχε σχολείο χωρίς τουαλέτες και δεν διαμαρτυρήθηκε.

Άσχετα με τη στάση της, ο Δήμαρχος και ο Πρόεδρος της Σχολικής Επιτροπής συνεχίζουν το έργο τους, στηρίζοντας τα σχολεία και επιλύοντας τα όποια προβλήματα τους, όποτε χρειάζεται.


Ο πρόεδρος

Βαρελτζής Απόστολος