Κορωνοϊός - Καμπανάκι ειδικών για τα κρούσματα στα σχολεία – Μπήκαν τα πρώτα λουκέτα σε τμήματα (ΒΙΝΤΕΟ)

ΠΗΓΗ MEGA TV

Ανήσυχοι εκπαιδευτικοί και γονείς παρακολουθούν την εξέλιξη της πανδημίας στα σχολεία, καθώς ήδη δύο τμήματα σε δημοτικό της Θεσσαλονίκης έβαλαν λουκέτο, με τους μισούς και πλέον μαθητές να έχουν προσβληθεί από τον ιό.

10 ημέρες μετά το άνοιγμα των σχολείων και τα πρώτα λουκέτα είναι γεγονός. Μέχρι τις 30 Σεπτεμβρίου δύο τάξεις του 10ου Δημοτικού Σχολείου Νεάπολης Συκεών στη Θεσσαλονίκη θα παραμείνουν σε αναστολή.

Στο Β2 τμήμα νόσησαν 11 από τα 20 παιδιά και στο Γ2 12 από τους 22 μαθητές, δηλαδή το 50% +1, και τώρα τα  μαθήματα θα γίνονται τηλεκπαίδευση.

Έως 74.000 κρούσματα μέχρι τα Χριστούγεννα

Οι προβλέψεις του καθηγητή Σαρηγιάννη σοκάρουν. Τα καλό σενάριο είναι τα κρούσματα στους μαθητές να φτάσουν τις 12.000 και το κακό σενάριο να φτάσουν τις 74.000.

«Το 44% των κρουσμάτων μέχρι τέλος του έτους θα αφορά μαθητές κάτι που αντιστοιχεί σε 74.000 κρούσματα. Τώρα είμαστε στα 6χιλιάδες. 12.000 θα είναι το καλό σενάριο».

 

Η ανησυχία των γονιών μετά τα πρώτα λουκέτα είναι μεγάλη.

«Λόγω του ότι είχαμε κρούσμα μέσα στην τάξη μας είπαν να κάνουμε κάθε μέρα τεστ στο παιδί, ελπίζουμε να μην βγει θετικό για να συνεχίσουμε».

Η κυβέρνηση επιμένει στη δια ζώσης εκπαίδευση, με την εικόνα σε γυμνάσια και λύκεια να είναι καλύτερη.