Τίμησαν για τις υπηρεσίες πολυετούς προσφοράς του στη μονάδα της 359 ΜΑΕΔΥ, τον Αδαμάντιο Ζυγομαλά


Η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου και ο Περιφερειάρχης Κωνσταντίνος Μουτζούρης το Σάββατο 18.9.2021 στην αίθουσα του Περιφερειακού Συμβουλίου της Π.Ε. Λέσβου τίμησαν για τις υπηρεσίες πολυετούς προσφοράς του στη μονάδα της 359 ΜΑΕΔΥ,  τον Βετεράνο Πιλότο και Πρόεδρο της Αερολέσχης Μυτιλήνης Αδαμάντιο Ζυγομαλά.

Χαιρετίζοντας την εκδήλωση ο Περιφερειάρχης αφού  καλωσόρισε  τους παραβρισκόμενους τους  ευχαρίστησε  για την παρουσία τους και εξήρε την προσφορά του κ. Ζυγομαλά υπογραμμίζοντας ότι « θα χαρεί να συνεχίσει να βρίσκεται στις επάλξεις για το καλό της Λέσβου».

Στη συνέχεια  ο Αντιπεριφερειάρχης Λέσβου Πανάγος Κουφέλος αναφέρθηκε συνοπτικά στο βιογραφικό του τιμώμενου. Ο Αντιπεριφερειάρχης τόνισε επίσης ότι , ο Βετεράνος Πιλότος κινδύνευσε στη μεγάλη πυρκαγιά πριν από χρόνια στα Λουτρά και σε άλλες  περιπτώσεις  καθώς με αυτοθυσία , ανιδιοτέλεια και ηρωισμό επιτελούσε τα καθήκοντά του.

Ο Περιφερειάρχης απένειμε την τιμητική πλακέτα στον Πιλότο της 359 ΜΑΕΔΥ Αδαμάντιο Ζυγομαλά, εκφράζοντας «τον σεβασμό του για την ανεκτίμητη προσφορά του όλα τα χρόνια , παρά τους ελλοχεύοντες κινδύνους.» 

Ο κ. Ζυγομαλάς  από την πλευρά του ευχαρίστησε την Περιφερειακή Αρχή και όλους τους παριστάμενους για την τιμή,  υπογραμμίζοντας μεταξύ άλλων: « Δεν έκανα τίποτα περισσότερο απ’ ότι θα έκανε οποιοσδήποτε άλλος στη θέση μου, αν και μετά από 33 χρόνια στη Λέσβο αισθάνομαι αγάπη για το νησί. Στην Ελλάδα είναι το πιο οργανωμένο νησί με υπηρεσίες και εθελοντικές οργανώσεις  που βοηθούν στην περίπτωση πυρκαγιάς..»

Ακολούθως τιμητική πλακέτα με στο Θυρεό της Πυροσβεστικής  στον κ. Ζυγομαλά απένειμε ο Διοικητής  των Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Παναγιώτης Κυπριωτέλλης.

Στην εκδήλωση παραβρέθηκε και ο Δήμαρχος Δυτικής Σάμου Αλέκος  Λυμπέρης,  εκπρόσωπος της Ιεράς Μητροπόλεως Μυτιλήνης, ο Αντιδήμαρχος Πολεοδομίας Δήμου Μυτιλήνης Ευστράτιος Δαγκλής, ο Διοικητής της 22 ΔΤΕ Συνταγματάρχης Παπουτσάκης Ιωάννης, ο Διοικητής της Πυροσβεστικής Κυπριωτέλλης  Παναγιώτης, ο  Διοικητής της ΣΑΑ Δημόπουλος Αναστάσιος, ο Σμηναγός Κώττας Νικόλαος, Επισμηναγός της 359 ΜΑΕΔΥ Δόξας Γιάννης, ο Αρχισμηνίας Σταύρος Γιώργος και εκπρόσωποι των Εθελοντικών Οργανώσεων.

Στο Περιθώριο της εκδήλωσης ο Περιφερειάρχης παρότρυνε τους εκπροσώπους των Σωμάτων Ασφαλείας να μη διστάσουν να ζητήσουν από την Περιφέρεια, ότι χρειάζονται από εξοπλισμό και ότι θα τους βοηθούσε στο να εκτελούν καλύτερα τα καθήκοντά τους.