Χάλκινη η Μυτιληνιά πρωταθλήτρια κωπηλασίας Ελένη Μαρίνα Λεβεντέλη στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα Κ23 στη Πολωνία


Τρία μετάλλια ένα από κάθε χρώμα, χρυσό ασημένιο και χάλκινο ήταν η πλούσια συγκομιδή της Εθνικής ομάδας στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα κάτω των 23 ετών η αυλαία του οποίου έπεσε την Κυριακή στην Κρούζιτσα της Πολωνίας.

Εντυπωσιακή η Ελένη Μαρίνα Λεβεντέλη άνοιξε το χορό των μεταλλίων κατακτώντας το χάλκινο στο σκιφ ελαφρών βαρών. Η πρωταθλήτρια του ΝΟ Κατερίνης πλασαρίστηκε από το ξεκίνημα της κούρσας στην 3η θέση και διατηρήθηκε εκεί μέχρι το τέλος τερματίζοντας σε 7:47:77 χάνοντας για λίγο το ασημένιο που κέρδισε η Μπέιτς από τη Μεγάλη Βρετανία με 7:46.93 ενώ σχεδόν στο φώτο φίνις κέρδισε το χρυσό η Αυστριακή Τεφεντάλερ με χρόνο 7:46.37.Επιτυχίες των Μυτιληνιών Κωπηλατών στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα Κ23 στη Πολωνία.

Η Ελένη Μαρίνα Λεβεντέλη «άνοιξε το χορό» των μεταλλίων κατακτώντας το χάλκινο στο σκιφ ελ βαρών. Η πρωταθλήτρια του ΝΟ Κατερίνης πλασαρίστηκε από το ξεκίνημα της κούρσας στην 3η θέση και διατηρήθηκε εκεί μέχρι το τέλος τερματίζοντας σε 7:47:77 χάνοντας για λίγο το ασημένιο που κέρδισε η Μπέιτς από τη Μ. Βρετανία με 7:46.93 ενώ σχεδόν στο φωτο φινις κέρδισε το χρυσό η Αυστριακή  Τεφεντάλερ με χρόνο 7:46.37.

Την 1η θέση στον Μικρό τελικό του διπλού σκιφ ελ βαρών κατέκτησαν οι Στρατός Τριαντάφυλλου του ΝΑΠΣΠΜ ΑΙΟΛΟΣ και Ανδρέας Αθανασιάδης Καούδης με χρόνο 6:29.26 και κατετάγησαν 7οι στη γενική.

Συγχαρητήρια σε όλους τους αθλητές που έφεραν για μια ακόμα φορά την Ελλάδα ψηλά και τους προπονητές τους ομοσπονδιακούς και σωματειακούς για τα εξαιρετικά αποτελέσματα της δουλειάς τους. 

 

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ο Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου Κωνσταντίνος Μουτζούρης και ο Αντιπεριφερειάρχης αθλητισμού Δημήτρης Κουρσουμπάς συγχαίρουν την Μυτιληνιά κωπηλάτρια Ελένη Μαρία Λεβεντέλλη για την κατάκτηση του χάλκινου μεταλλίου στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα Κωπηλασίας κάτω των 23 ετών η αυλαία του οποίου έπεσε σήμερα Κυριακή στην Κρούζιτσα της Πολωνίας. Η νεαρή αθλήτρια που γαλουχήθηκε στον Ναυτικό Όμιλο Μυτιλήνης συνεχίζει να μας κάνει υπερήφανους και να δοξάζει την Λέσβο και το Βόρειο Αιγαίο. Θερμά συγχαρητήρια επίσης αξίζουν στην προπονήτρια και μητέρα της Άννα Ζαχαρίου καθώς και στην ψυχή του Ναυτικού Ομίλου όλα αυτά τα χρόνια Μαρίνο Ζαχαρίου.