Νεκρός 20χρονος σε τροχαίο στην Λέσβο- Μάστιγα τα τροχαία δυστυχήματα στο νησί- Η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ



Σε κοινωνική μάστιγα εξελίσσονται τα τροχαία δυστυχήματα στην Λέσβο, καθώς ξημερώματα σήμερα και λίγες ημέρες μετά την απώλεια τριών ακόμη ανδρών, ένας 20χρονος δικυκλιστής πρόσθεσε το όνομά του στον μακρύ κατάλογο των θυμάτων στην άσφαλτο.

Το νέο τροχαίο δυστύχημα σημειώθηκε στην περιοχή της Αγρας του Δήμου Δυτικής Λέσβου, όταν το δίκυκλο που οδηγούσε ο άτυχος νέος, εξετράπη της πορείας του και προσέκρουσε σε προστατευτικές μπάρες με αποτέλεσμα να βρει ακαριαίο θάνατο

Είναι χαρακτηριστικό ότι τα 3 από τα 5 τελευταία θανατηφόρα τροχαία, έχουν καταγραφεί στο βόρειο οδικό άξονα της Λέσβου.

Οι κύριες αιτίες των τροχαίων αυτών είναι εκτροπή οχημάτων, σύγκρουση και πρόσκρουση

Συγκεκριμένα την περασμένη Κυριακή ένας 59χρονος οικογενειάρχης χάθηκε στο Μόλυβο ενώ λίγες ημέρες πριν ένας ακόμη 55χρονος άνδρας τραυματίστηκε θανάσιμα  στην περιοχή της Ερεσού όταν και ο ίδιος έχασε τον έλεγχο του  δικύκλου του.

Άλλος ένας άνδρας έχασε τη ζωή του στην περιοχή του Καρά Τεπέ όταν κατά τη διέλευση με το παπάκι που οδηγούσε  τον έκλεισε αυτοκίνητο που ανήκει σε Μη Κυβερνητική Οργάνωση.  Τέλος και στην περιοχή από Πολιχνίτο προς Μυτιλήνη μία γυναίκα οδηγός αυτοκινήτου βγήκε από το δρόμο και το όχημα της προσέκρουσε πάνω σε δέντρο με συνέπεια να χάσει τη ζωή της στο ύψος πριν τη διασταύρωση για Αχλαδερή.


Η ανακοίνωση της αστυνομίας

Από το Αστυνομικό Τμήμα Καλλονής διενεργείται προανάκριση για θανατηφόρο τροχαίο ατύχημα, που έλαβε χώρα σήμερα (24-09-2021) στο οδικό δίκτυο Άγρας - Μεσοτόπου στη Λέσβο.

Ειδικότερα και σύμφωνα με τα στοιχεία της έρευνας, δίκυκλο μοτοποδήλατο οδηγούμενο από ημεδαπό, εκτράπηκε της πορείας του, προσέκρουσε σε προστατευτικές μπάρες και ανατράπηκε στο οδόστρωμα, με συνέπεια τον θανάσιμο τραυματισμό του δικυκλιστή.

Τα αίτια και οι συνθήκες του ατυχήματος διερευνώνται.