Τα self-test των μαθητών ενδέχεται να γίνονται εντός των σχολείων (ΒΙΝΤΕΟ)

ΠΗΓΗ MEGA TV

Έντονη είναι η ανησυχία ειδικών και κυβέρνησης για το άνοιγμα των σχολείων και τον τρόπο λειτουργίας του, έτσι ώστε να ελαχιστοποιηθεί η περίπτωση μόλυνσης μαθητών και εκπαιδευτικών με Covid.

Μιλώντας στο MEGA και τον Νίκο Ευαγγελάτο, η Ελένη Γιαμαρέλλου, λοιμωξιολόγος, σημείωσε ότι τα παιδιά 12 – 17 θα πρέπει να κάνουν το εμβόλιο, καθώς οι μελέτες δείχνουν πως δεν υπάρχουν παρενέργειες σε αυτήν την ηλικιακή ομάδα.

«Το πρώτο που πρέπει να σκεφτούμε, το 12 – 17 πρέπει να εμβολιαστεί».

Τα παιδιά κάτω των 12 ετών υποχρεούνται σε 2 self-tests την εβδομάδα για να πάνε στο σχολείο, με την κ. Γιαμαρέλλου να αποκαλύπτει πως υπάρχουν σκέψεις τα τεστ αυτά να γίνονται εντός των σχολικών μονάδων.

«Δεν πρέπει να υπάρχει δισταγμός για να εμβολιστούν τα παιδιά. Δεν έχουν ανεπιθύμητες ενέργειες στα παιδιά τα εμβόλια. Είναι ασφαλέστατα».

Η λοιμωξιολόγος σημείωσε πως θα αυστηροποιηθούν και τα μέτρα ατομικής προστασίας όπως η χρήση μάσκας.

«Θα ξαναθυμηθούμε τα μέτρα της μη φαρμακευτικής περίθαλψης, θα γινούμε πιο αυστηροί. Δε θέλουμε τα παιδιά να αρπάξουν Covid».

Η κ. Γιαμαρέλλου τόνισε τη σημασία επιστροφής των μαθητών στα θρανία, καθώς «5 στα 20 παθαίνουν κατάθλιψη και άγχος από την έλλειψη του σχολείου. Πρέπει να ξαναγυρίσουν στο σχολείο που αγαπάνε και είναι στο χέρι όλων μας», κατέληξε.