Μύρισε.. σαρδέλα στην Σκάλα Καλλονής (PICS, VID)


Ένα έθιμο άρρηκτα συνδεδεμένο με την παράδοση, τη θάλασσα και τους ψαράδες, η «Γιορτή Σαρδέλας» αναβίωσε στη Σκάλα Καλλονής. 

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε χθες, Κυριακή 08 Αυγούστου,  η παραδοσιακή Γιορτή της Σαρδέλας 2021 στην Σκάλα Καλλονής

Η Πλατεία της Σ. Καλλονής, ξεχείλισε από τον κόσμο που προσήλθε για να απολαύσει τη μεγάλη γιορτή που η ΤΚ Καλλονής κατάφερε να κάνει θεσμό.

Φέτος η σαρδέλα αφέθηκε στα χέρια καταξιωμένων σεφ, όπου δημιούργησαν γευστικές παρασκευές, που μοιράστηκαν δωρεάν στους παρευρισκομένους.


Τηρώντας όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας, η «Γιορτή Σαρδέλας» σηματοδότησε μια γιορτή ζωής, όπως τη χαρακτήρισε και ο παρουσιαστής της εκδήλωσης δημοσιογράφος Θεόφιλος Μυζικας.

Εκλεκτή καλεσμένη του Δήμου Δυτικής Λέσβου μάλιστα, ηταν η πρώτη Ελληνίδα Master Chef Μαργαρίτα Νικολαϊδη η οποία μαγείρεψε με παραδοσιακά προϊόντα του τόπου!

Σε αυτή την μαγειρική πανδαισία, συμμετείχε και ο καταξιωμένος Μεσοτοπίτης Chef, Στρατής Ιωσιφέλλης  με την ομάδα του. Την τετράδα των Chef συμπλήρωνε, ο δημιουργικός Παναγιώτης Κολοβός, και η πρωτότυπη και πάντα γευστική, Μαρία Πανάγου.

Μετά το πέρας της μαγειρικής live Πανδαισίας, ακολουθησαν εκπλήξεις, ενώ την βραδιά ομόρφυναν οι μελωδίες του Βαγγέλη Σαραντίδη!

Την όλη διοργάνωση είχε αναλάβει η Τοπική κοινότητα της Σκάλας Καλλονής και Δήμος Δυτικής Λέσβου, σε συνεργασία με τοπικούς φορείς και εθελοντές

Χορηγός επικοινωνίας και υποστήριξης των εκδηλώσεων ήταν το LesvosPost.com


Δείτε τις φωτογραφίες και το βίντεο Live που κατέγραψε το LesvosPost