Λέσβος: Για εσάς που θέλετε άπλα- Το νησί της ησυχίας

Η Λέσβος είναι μεγάλη. Αν είστε από αυτούς που πάνε σε κάποιο νησί και θέλουν να αράξουν σε ένα μέρος και να μην ξανακουνηθούν μέχρι να πάρουν το καράβι του γυρισμού επιλέξτε άλλο προορισμό.

Η Μυτιλήνη ή Λέσβος ενδείκνυται για όσους θέλουν ποικιλία στο τοπίο, θέλουν διαδρομές και αναζητούν ησυχία. Το νησί είναι μεγάλο και άρα ακόμα και σε περιόδους φουλ κίνησης θα βρείτε μέρη όπου θα είστε εσείς και ο άνεμος.


Για να γυρίσετε το νησί χρειάζεστε πάνω από μια εβδομάδα. Διαθέτει παραλίες εκπληκτικές, χωριά που στις πλατείες τους θα κάτσετε και δε θα θέλετε να φύγετε και φυσικά ούζα. Πολλά ούζα.

Ο Μόλυβος είναι βέβαιο πως θα σας θυμίσει λίγο Μονεμβασιά αλλά είναι ένα σημείο που πρέπει να επισκεφθείτε τόσο για την αρχιτεκτονική του όσο και για την παραλία του. Οργανωμένη μεν αλλά ευρύχωρη. Αν πάλι θέλετε πιο άγριες καταστάσεις κατευθυνθείτε προς τη Λαγκάδα με τις ομπρέλες και τα νερά σας γιατί εκεί θα είστε εσείς και η φύση.

Η Ερεσός είναι το δεύτερο σημείο του νησιού που συγκεντρώνει πολύ κόσμο. Από τη Σκάλα της μπορείτε να απολαύσετε τη θέα και να περάσετε πολύ καλά αν σας αρέσει η παρεϊστικη ατμόσφαιρα.

Στη Μυτιλήνη θα πιείτε ούζο και θα φάτε μεζέδες πολλούς. Θα φύγετε με ένα κουτί σαρδέλες αλλά καλό θα ήταν να δείτε και τα τυριά που φτιάχνουν οι ντόπιοι. Είναι εξαιρετικά και δε θα τα βρείτε εύκολα στην Αθήνα.

Photos: Σπύρος Κοντογιαννάτος