Στην Λέσβο ο Πρέσβης της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γερμανίας Dr Ernst Reichel- Συνάντηση με τον Κώστα Μουτζούρη


Τον Πρέσβη της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γερμανίας Dr Ernst Reichel υποδέχθηκε την Τετάρτη 18.8.2021 στο γραφείο του ο Περιφερειάρχης Β. Αιγαίου Κωνσταντίνος Μουτζούρης. 

Ο Πρέσβης συνοδευόταν από την σύζυγό του και η επίσκεψη τους στη Λέσβο πραγματοποιείται στο πλαίσιο του 7ου Διεθνούς Φεστιβάλ Μουσικής Μολύβου με θεματική την «Ελευθερία, Liberty»  του οποίου συνδιοργανωτής είναι η Περιφέρεια Β. Αιγαίου.

Στη διάρκεια της συνάντησης,  ο Περιφερειάρχης αφού καλωσόρισε τον Πρέσβη , είχε την ευκαιρία να επαναλάβει τις πάγιες  και κατ’ επανάληψη διατυπωμένες θέσεις της Περιφέρειας Β. Αιγαίου περί μη  αποδοχής δημιουργίας  νέων δομών στη Λέσβο και Χίο.   Αναφέρθηκε επίσης  στο αίτημα «εκκένωσης των νήσων με ταυτόχρονη αποτελεσματική προάσπιση των θαλάσσιων συνόρων της Ελλάδας που είναι και της  Ευρωπαϊκής Ένωσης , ιδιαίτερα τούτη τη περίοδο εν όψει του  επαπειλούμενου  νέου προσφυγικού  κύματος  από το Αφγανιστάν».

Ο Πρέσβης Dr Ernst Reichel αφού άκουσε με προσοχή τις θέσεις του Περιφερειάρχη,  αντάλλαξαν δώρα και τον ευχαρίστησε για την συνάντηση που είχαν , εκφράζοντας τη χαρά και την ικανοποίησή του για την παρουσία του στη Λέσβο.