Σε απόγνωση οι κάτοικοι στην Αγιάσο με την παραβατικοτητα- Χωρίς αστυνομική δύναμη τις ημέρες εορτής της Παναγίας;



Σε απόγνωση βρίσκονται οι κάτοικοι και οι επιχειρηματίες της Αγιάσου λόγω της έλλειψης ισχυρής αστυνομικής δύναμης στην περιοχή, γεγονός που προκαλεί τεράστια προβλήματα ασφάλειας στους πολίτες. 

Η παραβατικότητα στην Αγιάσο έχει ξεπεράσει τα επιτρεπτά όρια πλέον, καθώς εκτός από τις κλοπές που υπήρχαν όλο αυτό το διάστημα, τους καλοκαιρινούς μήνες έχει αυξηθεί η κίνηση των δικύκλων από άτομα τα οποία τα περισσότερα έχουν «φτιαγμένα» μηχανάκια και προκαλούν απίστευτη οχλαγωγία καθημερινά.

Αγανακτισμένη δηλώνει στο Lesvospost η Πρόεδρος της Αγιάσου Διαμάντω Ρουγγέλη καθώς όπως λέει η κατάσταση ειδικά αυτή την περίοδο όπου κορυφώνονται οι εκδηλώσεις του εορτασμού της Παναγίας και το χωριό κατακλύζεται από κόσμο είναι άκρως επικίνδυνη: 

« Έχουμε τεράστιο πρόβλημα με τα μηχανάκια και τους πιτσιρικάδες, οι οποίοι κυκλοφορούν χωρίς εξατμίσεις μέσα στο χωριό, προκαλούν προβλήματα και κάποιοι έχουν παραβατική συμπεριφορά ακόμη και προς τους επισκέπτες. Η αστυνομία εδώ δεν μπορεί να κάνει πολλά πράγματα γιατί είναι μόλις 2 αστυνομικοί για κάθε βάρδια και έχουν στην δικαιοδοσία τους και τον Πολιχνίτο και τον Ασώματο. Κάθε μέρα με παίρνουν ηλικιωμένοι και με κλάματα διαμαρτύρονται για την κατάσταση, άλλοι δεν μπορούν να ησυχάσουν άλλοι φοβούνται, είναι ανήκουστα πράγματα αυτά. Ζητήσαμε με έγγραφο μας να ενισχυθεί η αστυνομική δύναμη στην περιοχή, κυρίως τώρα που θα υπάρχει κοσμοσυρροή λόγω της Παναγίας. Χτες να φανταστείτε τα αυτοκίνητα και τα μηχανάκια περνούσαν μέσα από τον κόσμο αφού δεν υπήρχε κανείς να τους καθοδηγήσει. 

Πολύ φοβάμαι ότι θα συμβεί κάτι και θα τρέχουμε μετά όλοι μαζί. Κάνω έκκληση και στους συγχωριανούς μου να συμμορφωθούν αλλά και στους αρμοδίους να μας ενισχύσουν με αστυνομικούς».

Φώτο ΑΡΧΕΊΟΥ Στρατής Μακροδουλης