Φωτιές – Ανυπολόγιστες απώλειες σε άγρια και οικόσιτα ζώα (ΒΙΝΤΕΟ)


Εκατοντάδες ζώα οικόσιτα και άγρια βρήκαν μαρτυρικό θάνατο μέσα στις φλόγες - Τραυματισμένα ελάφια στα Βασιλικά κτήματα, σκυλιά που δεν κατάφεραν αν σωθούν αλλά ακόμη και πελαργοί που έπεσαν πάνω σε ηλεκτροφόρα καλώδια της ΔΕΗ.

Η καταστροφή είναι τεράστια τόσο τα εκατοντάδες χιλιάδες στρέμματα δάσους που κάηκαν, η ανυπολόγιστη αυτή τη στιγμή οικονομική καταστροφή για χιλιάδες κατοίκους που έχασαν σπίτια και επιχειρήσεις, τους κόπους μιας ολόκληρης ζωής σε πολλές περιπτώσεις είναι και τα εκατοντάδες ζώα οικόσιτα και άγρια που βρήκαν μαρτυρικό θάνατο μέσα στις φλόγες.

Τραυματισμένα ελάφια στα Βασιλικά κτήματα, σκυλιά που δεν κατάφεραν αν σωθούν αλλά ακόμη και πελαργοί που έπεσαν πάνω σε ηλεκτροφόρα καλώδια της ΔΕΗ.
Δεν είναι μόνο η τεράστια οικολογική καταστροφή με τα εκατοντάδες χιλιάδες καμένα στρέμματα δασών, ούτε τα εκατοντάδες σπίτια που έγιναν παρανάλωμα του πυρός από τις φλόγες.

Ανυπολόγιστες είναι και οι απώλειες σε ζώα, οικόσιτα, αλλά και άγρια που δεν είχαν καμία έξοδο διαφυγής από τις φονικές πυρκαγιές.

Οι εικόνες από την Εύβοια πολύ σκληρές.

Κτηνοτρόφος περπατά στις καμένες εκτάσεις του νησιού και με το κινητό του τραβά εικόνες που δείχνουν δεκάδες καμένα ζώα, τα οποία βρήκαν μαρτυρικό θάνατο μέσα στις φλόγες.

Το κλάμα και η κραυγή απόγνωσης του κτηνοτρόφου, που είδε το βιός του και τη γη του να καταστρέφεται προκαλεί ανατριχίλα.

Τραυματισμένα ελάφια και στα Βασιλικά Κτήματα. Κυκλοφορούν στο καμένο δάσος γδαρμένα και ματωμένα. Τραυματισμένα γατάκια μέσα στα καμένα, εκλιπαρούν για βοήθεια.

Την ίδια ώρα δεκάδες πελαργοί είτε έχουν βρει τραγικό θάνατο είτε έχουν τραυματιστεί μετά από πρόσκρουση σε ηλεκτροφόρα καλώδια ή σε πυλώνες διανομής μέσης τάσης σε περιοχές της Αττικής.

Οι πελαργοί, οι οποίοι ξεκίνησαν το ταξίδι τους προς την Αφρική, ωστόσο οι πυκνοί καπνοί από τις φωτιές τους αποπροσανατόλισαν.

Tο βίντεο ντοκουμέντο από την περιοχή των Βριλησσίων αποτυπώνει τον πανικό στον οποίο βρίσκονται εξ’ αιτίας των πυκνών καπνών που σκεπάζουν τον ουρανό από τη φωτιά.

Από τις πύρινες γλώσσες δεν ξέφυγαν και οι χελώνες.

Ο σύλλογος προστασίας και περίθαλψης άγριας ζωής έχει εντοπίσει δεκάδες χελώνες που έχει καεί το καβούκι τους και χρειάζεται να τους παρασχεθούν οι πρώτες βοήθειες. Κάποιες από αυτές είναι σε σοβαρή κατάσταση και δεν θα επιζήσουν.