Κορωνοϊός - Συναγερμός για την αύξηση των κρουσμάτων - Ανησυχία για τον αριθμό των διασωληνωμένων (ΒΙΝΤΕΟ)


Σταθερά πάνω από 3.500 κρούσματα καταγράφονται την τελευταία εβδομάδα, με τις ανησυχίες να πληθαίνουν καθώς οι διασωληνώσεις αυξάνονται στα νοσοκομεία.

Στη δίνη της Δέλτα

Στη δίνη της παραλλαγής Δέλτα η χώρα, με έκρηξη κρουσμάτων και αύξηση των διασωληνωμένων. Και σήμερα τα κρούσματα έμειναν σταθερά πάνω από τις 3,5 χιλιάδες, ενώ 20 ασθενείς κατέληξαν. Ανησυχία και από την αύξηση των ασθενών που βρίσκονται υπό μηχανική υποστήριξη που έφτασαν τους 240, ενώ άλλοι 200 πολίτες χρειάστηκε να εισαχθούν στο νοσοκομείο.

Οι περισσότερες μολύνσεις εντοπίζονται στην Αττική, ενώ τα στοιχεία από την Κρήτη σοκάρουν, καθώς 506 πολίτες εντοπίστηκαν θετικοί στον ιό το τελευταίο 24ωρο. 298 στη Θεσσαλονίκη και 142 στην Αχαΐα.

Τα περιοριστικά μέτρα σε Ζάκυνθο και Χανιά παρατείνονται έως την Τετάρτη.

Μόνο εμβολιασμένοι στους κλειστούς χώρους

Το τέταρτο κύμα φέρνει πιο κοντά νέα μέτρα για τους ανεμβολίαστους, με τον πρωθυπουργό να ξεκαθαρίζει ότι δε θα ισχύουν περιορισμοί για τους εμβολιασμένους.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης απέκλεισε το ενδεχόμενο lockdown, ζήτησε όμως από τους νέους να είναι πολύ προσεκτικοί κατά την επιστροφή τους από τα νησιά.

Στο μεταξύ, στενεύουν τα περιθώρια για τους ανεμβολίαστους υγειονομικούς, οι οποίοι θα τεθούν εκτός υπηρεσίας την πρώτη του Σεπτέμβρη.

Ταυτόχρονα, αδειάζει η κλεψύδρα και για τους ανεμβολίαστους εργαζόμενους σε οίκους ευγηρίας, οι οποίοι θα τεθούν εκτός υπηρεσίας αν δεν εμβολιαστούν έως τον 15Αύγουστο, ενώ, όπως είπε ο πρωθυπουργός, η υποχρεωτικότητα του εμβολιασμού δε θα επεκταθεί σε άλλες κατηγορίες εργαζομένων.