Μολυσμένοι με τη μετάλλαξη «Δέλτα» καθυστερούν να εμφανίσουν συμπτώματα (ΒΙΝΤΕΟ)

ΠΗΓΗ MEGA TV

Σε ύπουλο εχθρό εξελίσσεται η μετάλλαξη Δέλτα, σύμφωνα με νέα έρευνα, καθώς τα προσβεβλημένα άτομα μπορούν να μεταδώσουν τον ιό άμεσα, χωρίς να εμφανίσουν κανένα σύμπτωμα για πολλές μέρες.

Η μετάλλαξη «Δέλτα» κυριαρχεί στον πλανήτη. Σύμφωνα με έρευνα άτομα που έχουν μολυνθεί με τη μετάλλαξη «Δέλτα» καθυστερούν να εμφανίσουν συμπτώματα COVID-19 έως και 5,5 ημέρες, ενώ είναι ικανοί να μεταδίδουν τον ιο από την αρχή της μόλυνσης.

Για να ανακόψουν το κύμα της μετάδοσης οι ειδικοί προτείνουν την επαναφορά της μάσκας παντού σε εξωτερικούς χώρους και χρήση διπλής μάσκας σε μέσα μαζικής μεταφοράς και σούπερ μάρκετ.

 

Εμβολιάστε τα παιδιά

Η Αθηνά Λινού, καθηγήτρια Επιδημιολογίας μιλώντας στο MEGA έκανε έκκληση στους γονείς να σπεύσουν να εμβολιάσουν τα παιδιά τους, επισημαίνοντας πως όσοι δεν το κάνουν τα θέτουν τους σε τεράστιο κίνδυνο.

«Οι γονείς θα πρέπει πολύ σοβαρά να αναθεωρήσουν αυτή την άποψη και να μελετήσουν τι λένε οι παγκόσμιοι οργανισμοί και οι επιστήμονες, αλλιώς εκθέτουν τα παιδιά τους σε ένα τεράστιο κίνδυνο κάποιας μόνιμης αναπηρίας. Η νόσος περνάει εύκολα, αλλά το 10% των νέων ανθρώπων θα παρουσιάσουν σύνδρομο μετά Covid» σημείωσε η κυρία Λινού.