«Πόρτα» στους ανεμβολίαστους σε εσωτερικούς χώρους εστίασης και ψυχαγωγίας (ΒΙΝΤΕΟ)

ΠΗΓΗ MEGA TV

Αποφασισμένη να επιστρέψει στην κανονικότητα παρουσιάζεται η κυβέρνηση, αφού τα νέα μέτρα για την προστασία από την μετάδοση του κορωνοϊού προβλέπουν τον αποκλεισμό των εμβολιασμένων από τους κλειστούς χώρους.

Οικονομία και κοινωνική ζωή δεν πρόκειται να ανασταλούν ξανά το φθινόπωρο διαμηνύει η κυβέρνηση στέλνοντας ηχηρό μήνυμα στους ανεμβολίαστους για τη δύσκολη καθημερινότητα που κληθούν να αντιμετωπίσουν.

 

«Μπλόκο» στους ανεμβολίαστους

Οι αποφάσεις αναμένεται να ανακοινωθούν την Τρίτη με τη φιλοσοφία των μέτρων να κινείται στη λογική ότι η διασκέδαση είναι επιλογή και όχι κάλυψη βασικής ανάγκης. Εομένως όλοι οι κλειστοί χώροι θα είναι αμιγείς και μόνο για εμβολαισμένους και οι ανεμβολίαστοι θα μένουν εκτός εστιατορίων, καφέ, μπαρ, θεάτρων κινηματογράφων αλλά και των κλειστών γηπέδων.

«Πρέπει να καταλάβουμε ότι με τους αριθμούς των εμβολίων δεν μετράμε ψήφους, μετράμε ανθρώπινες ζωές» σημείωσε χαρακτηριστικά ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου.

 

Πως θα ανοίξουν τα σχολεία

Με τα σχολεία να ανοίγουν στις 13 Σεπτεμβρίου και το νέο ακαδημαϊκό έτος να αρχίζει τον Οκτώβριο, οι ανεμβολίαστοι δάσκαλοι και καθηγητές θα προσέρχονται στις εκπαιδευτικές μονάδες υποχρεωτικά με δυο τεστ την εβδομάδα.

Δωρεάν θα παρέχονται τα self test στους μαθητές με τα παιδιά του γυμνασίου και του λυκείου να έχουν και πρόσβαση στον εμβολιασμό, ενώ με rapid test θα εισέρχονται στις σχολές τους οι φοιτητές.

Ο υφυπουργός Παιδείας Άγγελος Συρίγος μάλιστα στο MEGA αποκάλυψε ότι από τον Οκτώβριο οι φοιτητές θα έχουν άμεση πρόσβαση στα εμβόλια με εμβολιαστικά κέντρα να τίθενται σε λειτουργία εντός μεγάλων πανεπιστημιακών ιδρυμάτων.

«Και σε κάποια πανεπιστήμια θα υπάρχουν και δομές ειδικά εκείνα που έχουν τμήματα σχολών υγείας και έχουν δυνατότητα θα υπάρχουν μόνιμες δομές, έχει υπάρξει συνεννόηση με το υπουργείο υγείας, να υπάρχει παροχή εμβολίων για όσο χρονικό διάστημα να λειτουργεί και μέσα στο πανεπιστήμιο εμβολιαστικό κέντρο» τόνισε ο κ. Συρίγος.

 

Στο ΣτΕ η υποχρεωτικότητα

Στο μεταξύ ακόμη μια απορριπτική απόφαση προστέθηκε σε αυτή δικαστηρίου στο Βόλο έπειτα από προσφυγή κατά της υποχρεωτικότητας του εμβολιασμού εργαζόμενης στα προγράμματα «Βοήθεια στο σπίτι» στο Κιλκίς.

Η συνταγματικότητα της υποχρεωτικότητας του εμβολιασμού αναμένεται να συζητηθεί στο Συμβούλιο της Επικρατείας στις 8 Οκτωβρίου κατά την εξέταση της αίτησης ακύρωσης που κατέθεσαν 46 άνδρες στην ΕΜΑΚ.