Βγήκαν τα «μαχαίρια» ανάμεσα σε Λιμενικό Ταμείο και Δήμο Δυτικής Λέσβου


Ανακοίνωση από το Λιμενικό Ταμείο με αφορμή μια ανάρτηση του Δημάρχου Δυτικής Λέσβου και άμεση απάντηση από τον Δήμαρχο Δυτικής Λέσβου και τον Δήμο Δυτικής Λέσβου

 

Η ανακοίνωση του Διαδημοτικού Λιμενικού Ταμείου Λέσβου

 

Κύριε Βέρρο, ας είμαστε σοβαροί, μιάς και η μόνη αλήθεια, είναι ότι το νέο Δ.Σ. του  Δ.Λ.Τ.Λ., με τον καλλίτερο δυνατό τρόπο, από την πρώτη ημέρα ανάληψης των καθηκόντων του, αποφάσιζε για θέματα που σας αφορούσαν και την εκτέλεση διαφόρων έργων σε περιοχές του Δήμου σας, τα οποία σκοπίμως, υποβαθμίζετε, με τους εκπροσώπους της συμπολίτευσης του Δήμου σας μονίμως απόντες, συμβάλλοντας τα μέγιστα, στην εκτέλεση αυτών, μόνον, η υπεύθυνη παρουσία και δράση του εκπροσώπου της Aντιπολίτευσης κ. Γεώργιου Καραθανάση.

 

Με έκπληξη πληροφορηθήκαμε την ανάρτηση στην προσωπική σας ιστοσελίδα, στις 21/8/2021, η οποία αναδημοσιεύτηκε σε κάποιο site και αναφέρεται σχετικά με την ανακαίνιση που έγινε πρόσφατα, από το Δ.Λ.Τ.Λ. στο Α΄ Λιμενικό  Τμήμα Σκάλας  Καλλονής.


Δεν θα μπαίναμε ούτε κάν στον κόπο να απαντούσαμε, αλλά επειδή η λασπολογία σας και τα ψεύδη σας, αποσκοπούν στην αυτοπροβολή σας και μόνο, αναγκαζόμαστε να απαντήσουμε, προκειμένου οι πολίτες να έχουν σωστή και έγκυρη ενημέρωση αφ’ ενός και αφ’ ετέρου να κατανοήσουν την σκοπιμότητά σας και να βγάλουν τα συμπεράσματά τους.


Συγκεκριμένα:


Το Δ.Σ. του Δ.Λ.Τ.Λ. με την υπ’ αριθμ. 22/22-11-2019 απόφασή του, απεφάσισε την διάθεση πίστωσης προς εκτέλεση εργασιών για την ανακαίνιση κτιρίου Τελωνείου, λιμένα Σκάλας Καλλονής και την στέγαση του Α΄Λιμενικού Τμήματος Σκάλας Καλλονής, καθότι το κτίριο παρουσίαζε αρκετά προβλήματα και οι συνθήκες εργασίας του προσωπικού, ήταν δραματικές, καίτοι αυτό ήταν πάγιο αίτημα πολλών ετών, χωρίς να υλοποιηθεί όμως ποτέ.

 

Για τον σκοπό αυτό μετέβη επανειλημμένως αρμόδιος υπάλληλος της υπηρεσίας, ο οποίος συνέταξε σχετική μελέτη με τις εργασίες ανακαίνισης που έπρεπε να γίνουν, προτείνοντας μάλιστα λόγω της υφιστάμενης υγρασίας που υπήρχε στο ισόγειο, όπου  λειτουργούσε το Λιμενικό Τμήμα, να χρησιμοποιηθεί ο χώρος αυτός ως αποθηκευτικός και να διαμορφωθεί ο επάνω όροφος εξ ολοκλήρου προκειμένου να μεταφερθούν όλες οι υπηρεσίες εκεί.


Μετά από σχετική συζήτηση με τον Προϊστάμενο,  του Α΄ Λιμενικού Τμήματος, ο οποίος βρήκε πολύ καλή την πρόταση της υπηρεσίας μας, προχωρήσαμε στις διαδικασίες και την εκτέλεση των σχετικών εργασιών για την ανακαίνιση του ανωτέρω κτιρίου.


Συγκεκριμένα, έγιναν οι κάτωθι εργασίες :

 

α) Πλήρης επισκευή και χρωματισμός του Α΄ ορόφου του κτιρίου, ώστε να καταστεί πλήρως λειτουργικός,

β) Επισκευή επιχρισμάτων , υγρομόνωση και χρωματισμός του κτιρίου εξωτερικά
γ) Καθαίρεση σαθρών σοβάδων στις εσωτερικές τοιχοποιίες, κατασκευή νέων επιχρισμάτων και χρωματισμός,
δ) Τοποθέτηση ειδών υγιεινής ( νιπτήρας, λεκάνη, μπαταρίες, θερμοσίφωνες ),
ε) Τοποθέτηση νέου πλαστικού τάπητα 56
m2 επί του ξύλινου δαπέδου, αφού προηγουμένως έγινε ο σχετικός καθαρισμός,
στ) Επισκευή και ελαιοχρωματισμός των εξωτερικών κουφωμάτων όλου του κτιρίου,
ζ) Επισκευή -  μόνωση και χρωματισμός γρηπίδας,
η) Έλεγχος και επισκευή στέγης,
θ) Αντικατάσταση κυρίας εισόδου με νέα πόρτα ασφαλείας,
ι) Τοποθέτηση στεγάστρου, άνωθεν της πόρτας της κυρίας εισόδου,

κ) Αγορά και εγκατάσταση δύο νέων μονάδων κλιματιστικών INVERTER και
λ) Εξ΄ολοκλήρου νέα ηλεκτρολογική εγκατάσταση και τοποθέτηση νέων φωτιστικών,
   σε όλους τους χώρους του ορόφου.

 

Όλες αυτές οι εργασίες και η χρηματοδότηση αυτών έγιναν από την τωρινή Διοίκηση του  Δ.Λ.Τ.Λ. και όχι από την προηγούμενη , όπως αναφέρετε ψευδώς.

Όσο για τα σκαλοπάτια, επειδή προσφέρθηκε ένας ιδιώτης να τα τοποθετήσει, όπως μας ανέφερε ο Προιστάμενος του Λιμενικού Τμήματος, δεν ασχοληθήκαμε καθόλου, διαφορετικά θα γινόταν και αυτή η εργασία από το Δ.Λ.Τ.Λ.


Απορίας άξιον είναι γιατί αλλάχτηκαν τα κουφώματα της πρόσοψης, αφού δεν υπήρχε κανένα πρόβλημα και γιατί η Περιφέρεια να προβεί στην αντικατάσταση και των υπολοίπων κουφωμάτων την στιγμή που ήταν όλα σε άριστη κατάσταση και για αυτό τον λόγο δεν έγινε καμία νύξη από τον Προιστάμενο, προκειμένου να συμπεριληφθούν στο σύνολο των εργασιών που επρόκειτο να γίνουν.

Όσο για τον τάπητα, ποιόν τάπητα εννοούν, γιατί ήδη έχει  τοποθετηθεί νέος πλαστικός τάπητας στον όροφο, μήπως εννοούν τον τάπητα σε κάποια αθλητική εγκατάσταση του Δήμου τους;


Το Δ.Λ.Τ.Λ., καίτοι είναι υποστελεχωμένο με 5 μόνιμους υπαλλήλους, αντί 23, χωρίς πολιτικό μηχανικό και οικονομική υπηρεσία και με μεγάλη μείωση των εσόδων του, λόγω της πανδημίας του Κορωνοιού και του μεταναστευτικού προβλήματος, εν  τούτοις όμως φροντίζει αποκλειστικά και μόνο με την εκτέλεση έργων ουσίας και όχι εντυπωσιασμού και βιτρίνας.


Αυτά, σχετικά με το λίφτινγκ, στο Α΄Λιμενικό ΄Τμήμα Σκάλας Καλλονής.

Όσο για τα 10 μέτρα μπετόν που αναφέρετε ότι έπεσαν σε ένα δρομίσκο, αφορά 200 και πλέον m2 και συγκεκριμένα, σκυροδέτηση τμήματος ( οδός προσπέλασης στην Χ.Ζ.) 200 m2 περίπου μεταβλητού πάχους 10-12 cm με σκυρόδεμα ποιότητας C 16/20 ελαφρώς οπλισμένου με δομικό πλέγμα ΤΑ 131, έργο πνοής για την Σκάλα Καλλονής, ενώ γίνονται και άλλα έργα αυτό το διάστημα, καθώς επίσης θα γίνει και τοποθέτηση έξη νέων ιστών φωτισμού. 


Επίσης, σχετικά  με την μελέτη που αναφέρετε για την πλακόστρωση και φωτισμό τμήματος στην Σκάλα Καλλονής, σας ενημερώνουμε τα εξής :


Με το υπ΄αριθμ. Πρωτ. 2511/17-02-2021 έγγραφο του Δήμου Δυτικής Λέσβου μας ζητούσε να υπογράψουμε Προγραμματική Σύμβαση με τον Δήμο Δ. Λέσβου για την εκτέλεση του ανωτέρω έργου από τον Δήμο τους, χωρίς όμως να μας στείλουν ως όφειλαν την συγκεκριμένη μελέτη του έργου, αρμοδίως υπογεγραμμένη και θεωρημένη και τοπογραφικό διάγραμμα, στο οποίο να απεικονίζεται η περιοχή του έργου και οι εγκεκριμένες οριογραμμές αιγιαλού – παλαιού αιγιαλού και χερσαίας ζώνης λιμένα,  προκειμένου να τεθούν εκ νέου για έγκριση στο Δ.Σ. του Δ.Λ.Τ.Λ. και να αποσταλούν αρμοδίως για περαιτέρω έγκριση.


Κατόπιν όλων αυτών και αφού το κατάλαβαν πλέον, μας έστειλαν την συγκεκριμένη μελέτη με το τοπογραφικό και το Δ.Σ. του Δ.Λ.Τ.Λ.,  με την υπ’ αριθμ. 34/26-03-2021 απόφασή του, τα έστειλε στις 29/03/2021, ήτοι άμεσα και χωρίς καμία καθυστέρηση, (καθότι η όποια καθυστέρηση προήλθε από τον Δήμο Δυτικής Λέσβου και όχι από το Δ.Λ.Τ.Λ.), για έγκριση στην Γενική Γραμματεία Λιμένων , Λιμενικής Πολιτικής & Ναυτιλιακών Επενδύσεων στο Υπουργείο Ναυτιλίας & Νησιωτικής Πολιτικής.
Στις 12/08/2021 μας ήλθε η Γνωμοδότηση για την εκτέλεση του ανωτέρω έργου και όχι η έγκριση που αναμένουμε.


Ως εκ τούτου ποιος φταίει κ. Βέρρο για την καθυστέρηση που αναφέρεστε; Και που έδειξε ολιγωρία του Δ.Λ.Τ.Λ., την στιγμή που το Δ.Σ. αποφάσισε και έδρασε άμεσα για Εσάς, χωρίς Εσάς, καθότι τα τρία μέλη που έχετε ορίσει στο Δ.Σ. ουδέποτε  συμμετείχαν, στα Διοικητικά Συμβούλια και έλαμπαν μονίμως δια της απουσίας των;.
Μετά από αυτή την αναλυτική και αποστομωτική απάντηση στην σχετική ανάρτηση του κ. Βέρρου, τον αφήνουμε στην κρίση σας και ο καθένας μπορεί να κατανοήσει την σκοπιμότητά του και να βγάλει τα συμπεράσματά του.

 

 

Η Απάντηση του Δημάρχου Δυτικής Λέσβου Ταξιάρχη Βέρρου

 

Η Απάντηση του Δημάρχου Δυτικής Λέσβου Ταξιάρχη Βέρρου στην επίθεση ανυπόγραφης ανακοίνωσης που φέρεται να εκπορεύεται από μέλη(;) του Λιμενικού Ταμείο Λέσβου.

 

Αναλυτικά:

 

«Απάντησαν αποστομωτικά, λέει. Αρχικά πρέπει να μάθουν ότι το προφίλ στο fb δεν ειναι ιστοσελίδα, ακόμα τουλάχιστον. Δεν πηγαίνουν, λέει οι εκπρόσωποι του Δήμου - πλην ενός εκλεκτού - στις συνεδριάσεις, αν και στις τελευταίες, 3 νομίζω, μετέχουν κανονικά. Οι λόγοι είναι γνωστοί. Επιπλέον όμως είναι πολύ ακριβή η χρέωση της στάθμευσης μέσα στο λιμάνι-το μεγαλύτερο έργο του Λ. Τ μέχρι σήμερα - και χρήματα δεν υπάρχουν. Το γιατί ζητήθηκε η αλλαγή κουφωμάτων, από τον Δήμο, στο κτίριο μπορείτε να το ρωτήσετε τους εργαζόμενους σε αυτό. Επιμένετε ότι το έργο δεν είναι της προηγούμενης διοίκησης; Στις 22/11/19 δηλαδή μόλις αναλάβατε το χρηματοδοτήσατε λέτε. Κάτι σαν τον «Λούκι Λουκ» δηλαδή!

 

Φτιάξατε μελέτες, εντάξατε στον προϋπολογισμό, πήρατε έγκριση από το Υπουργείο σε λίγες μέρες. Σε ποιόν τα λέτε αυτά κύριοι; Που απευθύνεστε, γνωρίζετε; Δεν κάνατε και το ίδιο στο έργο που σας στείλαμε για προγραμματική; Το αν είναι καθυστέρηση το χρονικό διάστημα από 17/2-26/3, ενώ δεν είναι από 29/3 έως σήμερα, τι να πω άλλο.

 

Τα στείλατε στο Υπουργείο, λέτε. Μετά; Οι επισκέψεις και οι φωτογραφίες δεν βοήθησαν στην «προώθηση»; Παραβλέπω και το γεγονός της προσπάθειας του άξιου μέλους να καπελώσει το έργο που ούτε καν είχε φανταστεί, με ανάρτηση που ανέβασε και κατέβασε όταν αντελήφθη ότι δεν υπήρχε έγκριση ακόμα.

 

200μ2 δρόμο, λέτε, φτιάξατε στην Σκάλα, άρα 20 μ3 και χαλάσατε τον κόσμο. Ελάτε να τα μετρήσουμε, οπότε θέλετε. Αλλά η ουσία, κύριοι, είναι αλλού. Κατορθώσατε ένα διαδημοτικό φορέα με τεράστιες δυνατότητες να τον μετατρέψετε σε πολιτικό άρμα ενός αποτυχημένου υποψήφιου δημοτικού συμβούλου που συνεργάζεται μόνο με τον σύμβουλο της αντιπολίτευσης του Δήμου Δ. Λέσβου. Οπότε μάλλον κακώς τα γράφω. Έπρεπε να πω αυτό που κάποτε ο Ιωσήφ. Άσε τους (πολιτικά) νεκρούς να προχωρούν (απαντούν). Στην διάθεση σας και για περαιτέρω, αν επιθυμείτε.

 

ΥΓ: Λέτε απάντηση του Λιμενικού Ταμείου. Αλήθεια ποιος απαντά; Υπάρχει απόφαση Δ.Σ.; Δεν είναι μαγαζί σας κύριοι. Μάθετέ το επιτέλους».