Οδικός άξονας Καλλονή – Σιγρί: Δέκα χρόνια.. στο περίμενε για έναν άξονα 50 χιλιομέτρων


Το Απολιθωμένο Δάσος της Λέσβου και μια απολιθωμένη σύμβαση

Πριν από περίπου εννέα χρόνια, στις 10 Σεπτεμβρίου του 2012 υπεγράφη η σύμβαση για την κατασκευή ενός μεγάλου οδικού έργου, του άξονα Καλλονή – Σιγρί στη Λέσβο.

Τη σύμβαση, ύψους 38 εκατομμυρίων ευρώ, υπέγραψε μια κοινοπραξία της Τοξότης του ομίλου Καλογρίτσα με τις Αναστηλωτική και Ελληνική Υδροκατασκευή. Η κοινοπραξία, με βάση τη σύμβαση, έπρεπε να παραδώσει το έργο σε τρία χρόνια… Ομως τα χρόνια περνούσαν, τα προβλήματα με τις μελέτες και τους υπευθύνους του Απολιθωμένου Δάσους (και τον όμιλο Καλογρίτσα) δεν έλεγαν να τελειώσουν.

Ετσι το 2018 υπεγράφη συμπληρωματική σύμβαση ύψους 13 εκατομμυρίων ευρώ ανεβάζοντας το κόστος του έργου στα 51 εκατομμύρια. Λίγους μήνες μετά, εξαιτίας των προβλημάτων της Τοξότης, η τεχνική εταιρεία αντικαταστάθηκε από την ΑΚΤΩΡ με την ημερομηνία ολοκλήρωσης του έργου να έχει πάει για τις 30 Ιουνίου 2021, δηλαδή στα εννέα χρόνια από την υπογραφή της αρχικής σύμβασης.

Το έργο, όμως, δεν ολοκληρώθηκε και πριν από λίγες ημέρες πήρε νέα παράταση για τις 31 Δεκεμβρίου 2022! Δέκα χρόνια για έναν άξονα 50 χιλιομέτρων.

 

Πηγή https://www.powergame.gr/