Πλήρης επικράτηση της μετάλλαξης «Δέλτα» - Ραγδαία αύξηση των διασωληνωμένων (ΒΙΝΤΕΟ)

ΠΗΓΗ MEGA TV

Αυξάνονται με ταχείς ρυθμούς οι εισαγωγές στα νοσοκομεία σε όλη τη χώρα λόγω του κορωνοϊού, με την μετάλλαξη «Δέλτα» να αποτελεί την βασική αιτία μετάδοσης.

Με τους ειδικούς να χαρακτηρίζουν τη μετάλλαξη «Δέλτα» ως νέο ιό το τέταρτο κύμα της πανδημίας της νόσου Covid βρίσκεται προ των πυλών.

Το τελευταίο 24ωρο καταγράφηκαν 2.218 κρούσματα, 13 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους. Οι διασωληνωμένοι αυξήθηκα στους 250 με 224 νέες εισαγωγές να πραγματοποιούνται στις μανάδες Covid.

Ο ρυθμός των 20 θανάτων της ημέρα από κορωνοϊό έχει σημάνει συναγερμό στο νοσηλευτικό προσωπικό ενόψει της επιστροφής των αδειούχων από τα νησιά και τους τουριστικούς προορισμούς.

Αυτή τη ώρα νοσηλεύεται στην εντατική περιστατικό κάτω των 17 ετών με τις νεότερες πλέον ηλικίες και μέχρι 65 ετών να είναι οι μισοί από τους νοσηλευόμενους και μάλιστα στη συντριπτική πλειοψηφία τους ανεμβολίαστοι.

Ανησυχία επικρατεί και στη Θεσσαλονίκη για την αύξηση των κρουσμάτων. Μέσα σε ενεά 24ωρο στην εφημερία του Ιπποκράτειου σημειώθηκαν 35 εισαγωγές, ενώ στο νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ έχουν ανοίξει όλες οι κλινικές Covid.

Στην Πάτρα ο ιός καλπάζει με τους διασωληνωμένους να έχουν διπλασιαστεί σε μια εβδομάδα ενώ μάχη δίνεται και για την 7μηνών έγκυο που νοσηλεύεται με κορωνοϊό.

Κρίσιμες οι επόμενες ώρες για την έγκυο από τη Ζάκυνθο που νοσηλεύεται στο νοσοκομείο του Ρίου προκειμένου οι γιατροί τη διατηρούν σε οξυγόνο προκείμενου να προχωρήσουν σε καισαρική τομή και να μεταφέρουν το παιδί σε θερμοκοιτίδα που κινδύνευει.

 

Εμβολιάζονται οι μαθητές

Η επιστροφή στα αστικά κέντρα είναι το επόμενο στοίχημα. Μάσκα παντού και τεστ προτείνουν οι λοιμωξιολόγοι όσο το τείχος ανοσίας δεν χτίζεται σε ικανοποιητικά επίπεδα.

Παρά την κάμψη των εμβολιασμών αισιοδοξία γεννά το γεγονός ότι ολοένα και περισσότεροι 15άρηδες προσέρχονται να εμβολιαστούν ενώψει και της έναρξης της νέας σχολικής χρονιάς.

Οι σκεπτικοί πάντως έχουν αρχίσει να παίρνουν και εκείνοι τις αποφάσεις τους να εμβολιαστούν ενώ φαίνεται ότι ρόλο διαδραματίζει και το γεγονός ότι έρχονται σκληρά μέτρα και για τους ανεμβολίαστους από το Φθινόπωρο.

Προς μια δόση εμβολίου για τα παιδιά κάτω των 12 ετών προσανατολίζεται η ιατρική κοινότητα με τα εμβόλια τύπου mrna τα οποία από τις μέχρι σήμερα δοκιμές προκαλούν και στις μικρές ηλικίες τις ίδιες παρενέργειες.