Κορωνοϊός – Συναγερμός για την αύξηση των κρουσμάτων & ανησυχία για τον αριθμό των διασωληνωμένων (ΒΙΝΤΕΟ)

ΠΗΓΗ MEGA TV

Σταθερά πάνω από 3,5 χιλιάδες κρούσματα καταγράφονται την τελευταία εβδομάδα, με τις ανησυχίες να πληθαίνουν καθώς οι διασωληνώσεις αυξάνονται στα νοσοκομεία. Στη συνέντευξη Τύπου ο κ. Μητσοτάκης απέκλεισε το ενδεχόμενο να πάμε σε νέο lockdown, τονίζοντας χαρακτηριστικά ότι δε θα πληρώσουν οι εμβολιασμένοι για τους λίγους ανεμβολίαστους.

Στη δίνη της παραλλαγής Δέλτα η χώρα, με έκρηξη κρουσμάτων και αύξηση των διασωληνωμένων. Και εχτές τα κρούσματα έμειναν σταθερά πάνω από τις 3,5 χιλιάδες, ενώ 20 ασθενείς κατέληξαν. Ανησυχία και από την αύξηση των ασθενών που βρίσκονται υπό μηχανική υποστήριξη που έφτασαν τους 240, ενώ άλλοι 200 πολίτες χρειάστηκε να εισαχθούν στο νοσοκομείο.

Οι περισσότερες μολύνσεις εντοπίζονται στην Αττική, ενώ τα στοιχεία από την Κρήτη σοκάρουν, καθώς 506 πολίτες εντοπίστηκαν θετικοί στον ιό το τελευταίο 24ωρο. 298 στη Θεσσαλονίκη και 142 στην Αχαΐα.

Τα περιοριστικά μέτρα στα Χανιά παρατείνονται έως την Τετάρτη.

 

Μόνο εμβολιασμένοι στους κλειστούς χώρους

Το τέταρτο κύμα φέρνει πιο κοντά νέα μέτρα για τους ανεμβολίαστους, με τον πρωθυπουργό να ξεκαθαρίζει ότι δε θα ισχύουν περιορισμοί για τους εμβολιασμένους.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης απέκλεισε το ενδεχόμενο lockdown, ζήτησε όμως από τους νέους να είναι πολύ προσεκτικοί κατά την επιστροφή τους από τα νησιά.

Στο μεταξύ στενεύουν τα περιθώρια για τους ανεμβολίαστους υγειονομικούς οι οποίοι θα τεθούν εκτός υπηρεσίας την πρώτη του Σεπτέμβρη.

Αδειάζει η κλεψύδρα και για τους ανεμβολίαστους εργαζόμενους σε οίκους ευγηρίας, οι οποίοι θα τεθούν εκτός υπηρεσίας αν δεν εμβολιαστούν έως τον 15Αύγουστο, ενώ όπως είπε ο πρωθυπουργός η υποχρεωτικότητα του εμβολιασμού δε θα επεκταθεί σε άλλες κατηγορίες εργαζομένων.

Ανησυχία για το τι θα γίνει με την επιστροφή των εκδρομέων του καλοκαιριού

Η μεγάλη ανησυχία των ειδικών και της κυβέρνησης έχει να κάνει με την επιστροφή των εκδρομέων του καλοκαιριού.

Καθώς τα περισσότερα κρούσματα εντοπίζονται σε νησιά, έκδηλη είναι η ανησυχία για το τι θα γίνει όταν όλοι αυτοί οι άνθρωποι επιστρέψουν στα αστικά κέντρα.