Κορονοιος: Σε κατάσταση "συναγερμού" η Λέσβος- Διασωληνώθηκε 30χρονος ανεμβολίαστος στο Βοστανειο

Πηγή stonisi.gr

«Πάγωσε» η Λέσβος σήμερα στο άκουσμα της διάγνωσης 60 κρουσμάτων της νόσου του κορονοϊού το τελευταίο 24ωρο. Αριθμός ρεκόρ από την εμφάνιση της νόσου το Μάρτιο του 2020 και αυξημένος κατά 50% σε σχέση με χθες που είχαν εντοπισθεί 40 κρούσματα, ένας από τους μεγαλύτερους αριθμούς από την εμφάνιση της νόσου.

Κι ενώ η μη εφαρμογή των μέτρων πρόληψης είναι εμφανής τα στοιχεία λένε ότι από την 1η Αυγούστου μέχρι σήμερα Τρίτη 17 Αυγούστου στη Λέσβο εντοπίσθηκαν 483 κρούσματα. Σήμερα η Λέσβος έχει 404 ενεργά κρούσματα της νόσου ανά 100.000 πληθυσμό, αριθμός κατά πολύ μεγαλύτερος του πανελλαδικού μέσου όρου που είναι στα 357 ενεργά κρούσματα της νόσου ανά 100.000 πληθυσμό. Τα στοιχεία αυτά οδηγούν όπως όλα δείχνουν σε επιβολή mini lockdown στο νησί τις επόμενες μέρες.

Στο μεταξύ έγινε γνωστό ότι στο Νοσοκομείο Μυτιλήνης νοσηλεύεται 30χρονος ανεμβολίαστος με επιπλοκές της νόσου του κορονοϊού. Σήμερα Τρίτη 17 Αυγούστου, στο νοσοκομείο της Μυτιλήνης νοσηλεύονται 15 άτομα σε θαλάμους νοσηλείας. Το σύνολο των νοσηλευομένων δεν έχουν εμβολιασθεί κατά της νόσου του κορονοϊού ενώ μεγάλο μέρος τους είναι ηλικίας 35 έως 45 ετών.

Συνολικά από την αρχή της πανδημίας, το Μάρτιο του 2020, έχουν χάσει τη ζωή τους στη Λέσβο 70 άτομα. Από αυτούς οι 68 πέθαναν στο νοσοκομείο και άλλα δυο άτομα στο σπίτι ή κατά τη μεταφορά σε δομή υγείας. Έξι από τους 70 νεκρούς έχασαν τη ζωή τους μέσα στον Αύγουστο, δηλαδή τις τελευταίες 15 μέρες.

Πηγή stonisi.gr