Κορονοιος: Κι άλλος νεκρός- 20 οι νοσηλευόμενοι και 2 στην ΜΕΘ στο Βοστανειο

Πηγη stonisi.gr

Σε κλινική για ασθενείς με κορονοϊό μετατρέπεται και η Β παθολογική κλινική του Νοσοκομείου. 20 οι νοσηλευόμενοι και δυο (ηλικίας 29και 45 ετών ανεμβολίαστοι και χωρίς υποκείμενα νοσήματα) είναι διασωληνωμένοι

Μια υπερήλικη γυναίκα είναι το χθεσινό 72ο θύμα της νόσου του κορονοϊού. Η γυναίκα άφησε την τελευταία της πνοή στο Νοσοκομείο μετά από μια σύντομη νοσηλεία.

Συνολικά στη Λέσβο από την αρχή της πανδημίας, έχουν πεθάνει 72 άτομα.

Στο Νοσοκομείο εως χτες Παρασκευή το απόγευμα νοσηλεύονταν 22 συνολικά άτομα.

20 σε κλίνες covid και δυο νέοι άνθρωποι, ένας 29χρονος και ένας 45χρονος, διασωληνωμένοι στη ΜΕΘ του νοσηλευτικού Ιδρύματος.

Στην πλειοψηφία τους οι νοσηλευόμενοι είναι νέοι ηλικίας 30 έως 50 ετών ενώ στο σύνολο τους πλην μιας ασθενούς με ήπια συμπτώματα είναι ανεμβολίαστοι.

Η κατάσταση που έχει δημιουργηθεί στο Νοσοκομείο ιδιαίτερα όσον αφορά την ανάγκη σε απλές κλίνες covid αποτέλεσε αφορμή σήμερα η Διοίκηση του Ιδρύματος να δώσει εντολή για την μετατροπή και της β παθολογικής κλινικής σε κλινική για ασθενείς με κορονοιό.

Έως χτες η Λέσβος είχε 385 ενεργά κρούσματα ή 445 κρούσματα ανά πληθυσμό 100.000 κατοίκων.

Ας σημειωθεί ότι ενδεικτική της ραγδαίας χειροτέρευσης των επιδημιολογικών στοιχείων της Λέσβου είναι ότι μόλις χθες η Λέσβος κατ’ αναλογία 100.000 πληθυσμού είχε 421 κρούσματα.

Βρίσκεται δε σε πολύ χειρότερη κατάσταση απ’ ότι τα πανελλαδικά στοιχεία δίνουν. Η πανελλήνια αναλογία ανά πληθυσμό 100.000 κατοίκων είναι 383 κρούσματα.

Πηγη stonisi.gr