Προέδρος η Tσακιρίδου Αναστασία στον σύλλογο Άγκυρα (σύλλογος φίλων και ασθενών με ΙΦΝΕ Λέσβου)

 

Την Κυριακή 25 Ιουλίου  πραγματοποιήθηκαν  με επιτυχία στα γραφεία του συλλόγου « Άγκυρα σύλλογος φίλων και ασθενών με ΙΦΝΕ και παθήσεις του πεπτικού συστήματος» στην Μυτιλήνη στην οδό Ιωάννη Δελλή 11, οι Αρχαιρεσίες από τις οποίες προέκυψε το νέο Δ.Σ. του συλλόγου, οι αντιπρόσωποι μας για την Περιφερειακή Ομοσπονδία ΑμεΑ Βορείου Αιγαίου και  για την ΕΣΑΜΕΑ. 

 

Η σύνθεση του νέου Διοικητικού Συμβουλίου έχει ως εξής :

Πρόεδρος : Tσακιρίδου Αναστασία  Γεωπόνος- Βιοτεχνολόγος

Αντιπρόεδρος : Κατσαμάτσας Αθηνόδωρος  Ιερέας

Γενική Γραμματέας : Τσακιρίδου Γιωργία  Διοικητικός υπάλληλος

Tαμίας : Κατσαρού Βασιλική Νοσηλεύτρια

Μέλος : Κατσαρού Θεοδώρα Κλινική Διαιτολόγος

1ο αναπληρωματικό μέλος : Λούκου Ευτυχία Κοινωνιολόγος Κοινωνική λειτουργός

2ο αναπληρωματικό μέλος Κλαδέλλης Ιωάννης Φοιτητής Μηχανολόγος Μηχανικός

Πρόεδρος : Tσακιρίδου Αναστασία 

Το νέο Δ.Σ. θέλει να ευχαριστήσει θερμά όλους όσους παρευρέθησαν στις αρχαιρεσίες  και όσους συνέβαλλαν στη διεξαγωγή τους.

Θέλει επίσης να κάνει έκκληση σε όλους του Τοπικούς Αρχοντες και Αιρετούς  να στηρίξουν την μεγάλη προσπάθεια του συλλόγου «Άγκυρα» να  συμπαρασταθεί με κάθε τρόπο σε ασθενείς.

Η Πρόεδρος του συλλόγου κα Τσακιρίδου θέλει να υπογραμμίσει ότι ως τώρα ο σύλλογος λειτουργεί μόνο με την προσωπική προσπάθεια των εθελοντών του και με προσωπικά μας έξοδα.

Καμία  απολύτως οικονομική βοήθεια ούτε ενός ευρώ δεν είχε ο σύλλογος  από τους τοπικούς φορείς  παρότι υπάρχουν σοβαρές ελλείψεις   στον βασικό εξοπλισμό του γραφείου καθότι δεν υπάρχει  H/Υ, εκτυπωτής , air condition.

Η παράκληση μας να τυπώσουμε κάποια ενημερωτικά  φυλλάδια, αφίσες  και λίγα μπλουζάκια με το λογότυπο μας έπεσε στο κενό.

Βοήθεια επίσης χρειαζόμαστε για το site μας που εχει  φτιάξει εθελοντής  του συλλόγου , το agkira.gr το οποίο όμως χρειάζεται ανανέωση και να το εμπλουτίζουμε κατά τακτά χρονικά διαστήματα  για να μπορούν οι φίλοι και ασθενείς μας να ενημερώνονται για οτιδήποτε νέο αφορά τις παθήσεις μας. Δυστυχώς δεν έχουμε κάποιον εθελοντή να μπορέσει να μας βοηθήσει και  σε αυτό.

Όλοι οι ασθενείς μας είναι ΑμεΑ  με ποσοστά αναπηρίας άνω του 67% και ανίκανοι προς εργασία. Οι περισσότεροι ζουν με ένα προνοιακό επίδομα των 313 ευρώ το μήνα. Δυσκολεύονται να επιβιώσουν ακόμη και να πληρώσουν τη συμμετοχή τους στα φάρμακα μας. Προσπαθούμε να τους στηρίζουμε  , τους βοηθάμε να περάσουν ΚΕΠΑ, τους κάνουμε τους φακέλους τους, ενημερώνουμε για τα δικαιώματα τους, τους προμηθεύουμε φάρμακα και υλικά στομίας για όσους είναι ανασφάλιστοι, κάνουμε τα χαρτιά τους για προκηρύξεις που αφορούν ΑμεΑ  και πληρώνουμε εξετάσεις  σε οικονομικά αδύναμους ασθενείς όταν η εξέταση δεν μπορεί να γίνει στο νοσοκομείο και  εμπλουτίζουμε συνεχώς τις  δράσεις μας.

Έχουμε όλη την καλή θέληση  η νέα σύνθεση του Δ.Σ. να συνεχίσουμε και να επεκτείνουμε το έργο μας αλλά παρακαλούμε θερμά τους  Αιρετούς μας , να μην συνεχίσουμε να είμαστε εντελώς μόνοι σε αυτό.

 

Με εκτίμηση

Η Πρόεδρος του συλλόγου

Τσακιρίδου Αναστασία