Ισχυρή προτροπή του Πανεπιστημίου Αιγαίου σε ακαδημαϊκούς και φοιτητές για συμμετοχή στον εμβολιασμό κατά του covid-19


Πανεπιστήμιο Αιγαίου-"Εμβολιασμός, πράξη αλληλεγγύης και κοινωνικής ευθύνης"

Με Ανακοίνωση της η Πρυτανική Αρχή του Πανεπιστημίου Αιγαίου προτρέπει τους φοιτητές και τους ακαδημαϊκούς του ιδρύματος να εμβολιαστούν άμεσα ώστε το Φθινόπωρο να ξεκινήσει κανονικά δια ζώσης η νέα ακαδημαϊκή χρονιά. Όπως αναφέρει στην ανακοίνωση υπάρχουν μέλη της ακαδημαϊκής κοινότητας, οι πρωτοετείς φοιτητές και φοιτήτριες, οι οποίοι έχουν στερηθεί έως τώρα, την εμπειρία της ακαδημαϊκής ζωής και θα πρέπει πλέον να μεριμνήσουμε για τη δημιουργία συνθηκών ασφαλείας που θα μας επιτρέψουν να επανέλθουμε από φθινόπωρο σε κάποιας μορφής κανονικότητα.

 

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

Το διάστημα που πέρασε, με κύριο χαρακτηριστικό και πρωταγωνιστή στις ζωές μας την πανδημία του covid-19, στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου κατορθώσαμε να συνεχίσουμε απρόσκοπτα την εκπαιδευτική διαδικασία, αξιοποιώντας την προηγούμενη εμπειρία μας σε μεθόδους εξ αποστάσεως διδασκαλίας, αλλά και να περιορίσουμε τα κρούσματα σε ελάχιστα, μεταξύ των μελών της κοινότητας που συμμετείχαν με φυσική παρουσία, γεγονός που καταδεικνύει τη συνείδηση συλλογικότητας και την υπευθυνότητα καθεμίας και καθενός στην τήρηση των μέτρων προστασίας για τον περιορισμό της διασποράς της covid-19.

Παρ’ όλα αυτά, υπάρχουν μέλη της ακαδημαϊκής μας κοινότητας, οι πρωτοετείς φοιτητές και φοιτήτριες μας, οι οποίοι/ες έχουν στερηθεί έως τώρα, την εμπειρία της ακαδημαϊκής ζωής. Μετά από ενάμιση χρόνο εγκλεισμού και επικοινωνίας μέσω της οθόνης του υπολογιστή, πρέπει πλέον να μεριμνήσουμε για τη δημιουργία συνθηκών ασφαλείας που θα μας επιτρέψουν να επανέλθουμε από φθινόπωρο σε κάποιας μορφής κανονικότητα.

Ενόψει της έναρξης του νέου ακαδημαϊκού έτους, με τη συνέχιση παρουσίας της πανδημίας του covid-19 και με ισχυρό το ενδεχόμενο της με φυσική παρουσία διεξαγωγής της εκπαιδευτικής διαδικασίας, θα θέλαμε να εκφράσουμε προς όλους και όλες την ισχυρή μας προτροπή για τη συμμετοχή σας/μας στον εμβολιασμό κατά του covid-19, μεριμνώντας για την, κατά το δυνατόν, υγειονομική θωράκιση της κοινότητάς μας αλλά και των τοπικών κοινωνιών του Αρχιπελάγους, παράλληλα με την τήρηση όλων των προβλεπόμενων από τον ΕΟΔΥ μέτρων προστασίας.

Λειτουργώντας υπεύθυνα, με αλληλεγγύη και συναίσθηση της κοινωνικής μας ευθύνης, ας καταβάλλουμε κάθε δυνατή προσπάθεια για την επίτευξη της ανοσίας με τον εμβολιασμό μας, προς όφελος καθενός και καθεμίας χωριστά αλλά και του συνόλου γενικότερα.