Εγκαινιάζεται η ανακαινισμένη αίθουσα εκδηλώσεων του Φορέα Ανάπτυξης και Προβολής Ερεσού στη Σκάλα Ερεσού


Ολοκλήρωση εργασιών ανακαίνισης της αίθουσας εκδηλώσεων του Φορέα Ανάπτυξης και Προβολής Ερεσού στη Σκάλα Ερεσού

Το Δ. Σ. του Φορέα Ανάπτυξης και Προβολής Ερεσού έχει την τιμή να ανακοινώσει τα εγκαίνια της αίθουσας εκδηλώσεων στην Σκάλα Ερεσού μετά την ολοκλήρωση της πρώτης φάσης της σύμβασης, που υπέγραψε ο Φορέας με την ΕΤΑΛ Α.Ε. Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 17 Ιουλίου 2021 και ώρα 20:00 στην αίθουσα.

Οι εργασίες που πραγματοποιήθηκαν μέχρι τον Ιούνιο 2021 περιλαμβάνουν την πλήρη ανακαίνιση όλων των χώρων όπως αλλαγή εσωτερικής διαρρύθμισης, επισκευή στέγης και αντικατάσταση κεραμιδιών, επισκευή εξωτερικών επιχρισμάτων, αντικατάσταση εξωτερικών κουφωμάτων, ψευδοροφή, αντικατάσταση στεγάστρου βεράντας, αντικατάσταση  δαπέδων, πλήρη ανακαίνιση λουτρών και ελαιοχρωματισμοί εσωτερικά και εξωτερικά, αγορά και εγκατάσταση κλιματισμού και πλήρους οπτικοακουστικού συστήματος, καθώς και εξοπλισμό για τις ανάγκες εκδηλώσεων μικρής κλίμακας. Η αίθουσα είναι χωρητικότητας 40 καθήμενων ατόμων.

Αυτή η μεγάλης κλίμακας ανακαίνιση της αίθουσας εκδηλώσεων του Φορέα Ανάπτυξης και Προβολής Ερεσού στη Σκάλα Ερεσού έγινε με την θεσμική υποστήριξη του προγράμματος Δημοσίου Χαρακτήρα Τ.Π. CLLD/LEADER με συνολικό κόστος τα 100.000 ευρώ.

Μετά την αναγνώριση των αναγκών της περιοχής σχεδιάστηκε στρατηγικά η αναβάθμιση αυτού του σημαντικού χώρου, ώστε να αξιοποιηθεί από την τοπική κοινωνία και συγχρόνως να συμβάλει στην τουριστική ανάπτυξη και προβολή της Ερεσού και κατ’ επέκταση της Λέσβου. Ο χώρος έχει πλέον τη δυνατότητα να φιλοξενήσει ποικίλες πολιτιστικές δραστηριότητες όπως εκθέσεις, εκπαιδευτικά σεμινάρια, συνέδρια μικρής κλίμακας κ.α.

Με την ευκαιρία των εγκαινίων θα εκτεθούν τα έργα που θα δημιουργηθούν στα πλαίσια του 1ουworkshop της Λέσβου με τον θεματικό τίτλο "Λάβα", που θα πραγματοποιηθεί από την Ανώτατη Σχολή Καλών Τεχνών Αθηνών. Το workshop θα διεξαχθεί μεταξύ 10 και 20 Ιουλίου σε συνεργασία με τον Φορέα Ανάπτυξης και Προβολής Ερεσού, καθώς και το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Απολιθωμένου Δάσους Λέσβου.

Το Δ. Σ. του Φορέα Ανάπτυξης και Προβολής Ερεσού ευχαριστεί θερμά τον Δήμο για την ευγενή παραχώρηση των δημοτικών γραφείων στη Σκάλα Ερεσού. Ιδιαίτερες ευχαριστίες απευθύνει στον Διευθυντή κ. Αναστάσιο Περιμένη, καθώς και στο προσωπικό της ΕΤΑΛ Α.Ε για την συνεργασία και την υποστήριξη προτάσεων με αναπτυξιακούς στόχους.

Λόγω περιορισμένης χωρητικότητας και υγειονομικών περιορισμών COVID -19 η συμμετοχή στα εγκαίνια  θα είναι δυνατή μόνο κατόπιν προσκλήσεως.